VIDEO: Echipele de voluntari români salvează deja victimele cutremurelor din Turcia!

Locotenentul Bogdan Toma, ofițerul de presă din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență, a intervenit telefonic în matinalul „Bună dimineața, București”, să ne explice mai multe despre situația echipelor specializate de căutare-salvare trimise în Turcia.

Echipa specializată de căutare-salvare a României a ajuns încă de luni în Turcia.

„Am avut o intervenție la o clădire de locuințe care avea 9 etaje. Încă din prima zi, echipa României a salvat dintre dărâmături doua persoane, un soț și o soție, însă, din păcate, pentru bebelușul lor nu s-a mai putut face nimic”, ne mărturisește locotenentul Toma Bogdan.

În acest moment, în Turcia, se află două echipe de salvare trimise de România.

„Sunt două echipe de salvatori, în prima bază sunt 59 de persoane, iar cu a doua bază încă încercăm să luăm legătura cu ei. Din cauza lipsei de semnal telefonic, nu am putut să îi contactăm. Colegii de la comunicații, care fac parte din echipă, au reușit să stabilească o linie de comunicare”, spune în continuare locotenentul Toma Bogdan.

„Pentru noi speranța moare ultima! La 4 dimineața, azi, colegii mei au mers la o clădire afectată și au ajutat la extragerea unei persoane, în vârstă de 50-60 ani, conștientă și cooperantă.

Din experiențele anterioare pe care colegii mei le-au avut, după 72 de ore șansele sunt foarte joase. În plus, avem și temperaturi foarte scăzute pe timpul nopții, de -4 sau -5 grade, iar pentru că seismul a avut loc la 4 dimineața, cele mai multe persoane sunt în pijamale, iar hipotermia se instalează foarte ușor în astfel de condiții. Ne păstrăm speranța și ne dorim să găsim cât mai multe persoane în viață”, relatează Toma Bogdan cu privire la șansele pe care le au oamenii prinși printre dărâmături.

Din păcate, activitatea seismică continua în Turcia.

„Da, pot să vă spun că au fost mai multe cutremure în ultimele zile, pe care le-am simțit cu toții”, confirmă Toma Bogdan.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.