Tradiţii româneşti legate de „Sărbătoarea Mucenicilor”, în Parcul Tineretului!

Sursa foto: Autentic Events/facebook

Festivalul Tradiţii româneşti legate de „Sărbătoarea Mucenicilor” are loc în Parcul Tineretului, în perioada 8 – 12 martie.

Festivalul Tradiții românești legate de „Sărbătoarea Mucenicilor” va aduce în prim plan o sărbătoare culturală, prezentând obiceiurile din Muntenia, Dobrogea, Moldova și Bucovina, ateliere pentru copii și gospodine, prezentare de costume populare, meșteșuguri din toate zonele ţării.

„Promitem să batem orice record în materie de Mucenici, de miercuri, 8 martie, şi până duminică, 12 martie, pe platoul Şincai din Parcul Tineretului, unde am invitat gospodine iscusite din toate zonele ţării ce vor prepara sub ochii trecătorilor mucenici inediţi, dar şi tradiţionali din Muntenia, Oltenia, Moldova, Bucovina, Dobrogea. Vin să se întreacă în muncă şi migală, chiar sub ochii oaspeţilor, pentru a bate recordul în materie, tradiţii şi gusturi care mai de care mai bune. Şi pentru că păstrăm tradiţiile cu sfinţenie, vom turna alături de miile de mucenici şi sute de păhărele cu vin sau palincă, după priceperea fiecăruia”, precizează organizatorii.

Nu vor lipsi show-urile gastronomice, recordurile culinare delicioase, zecile de forme şi culori de mucenici, momentele culturale sau workshop-urile de creaţie.

Regalul tradiţiilor de Mucenici va fi încununat cu momente culturale, o prezentare de costume populare, iar pe copii îi aşteaptă ateliere de pictură pe figurine din ipsos, facepainting.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.