A fost inaugurat primul sediu al unui Detaşament de Pompieri, realizat cu finanţare de la Banca Mondială

Noul sediu al Detaşamentului de Pompieri Mizil, reconstruit printr-un proiect finanţat de Banca Mondială, a fost inaugurat, în prezenţa şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, acesta fiind primul dintr-o serie de imobile ale pompierilor aflate în risc seismic şi care urmează a fi reabilitate şi consolidate.

Fosta clădire, încadrată în clasa I de risc seismic, data din anul 1908 şi a fost demolată pentru că se afla într-o stare avansată de degradare şi exista pericolul să se prăbuşească în caz de cutremur.

Lucrările au început în februarie 2022, iar valoarea contractului a fost de 14.247.929 lei, au informat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova.

Noua clădire cuprinde sediul administrativ, cu o suprafaţă de 1.600 de metri pătraţi, în care se află, printre altele, dispeceratul, birourile, sala de mese, camere de odihnă, vestiare, grupuri sanitare, spaţii de depozitare, o sală de gimnastică şi o sală multifuncţională, precum şi garajul, care are o suprafaţă de aproape 600 mp şi o capacitate de adăpostire a 10 autospeciale de gabarit mare.

Turnul de comunicaţii, ridicat în vecinătatea acestuia, are o înălţime de 24 de metri, iar aici se vor monta antenele pentru legăturile radio.

Detaşamentul de Pompieri din Mizil, care acoperă intervenţiile în zona estică a judeţului Prahova şi în trei unităţi administrative din judeţul Buzău, a fost înfiinţat în anul 1926 şi a funcţionat până în 1968, când a fost închis de autorităţi. În 1994, detaşamentul a devenit din nou activ, mutându-se în clădirea în care a funcţionat până în noiembrie 2020.

La inaugurare au mai participat, printre alţii, şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), general Dan-Paul Iamandi, precum şi reprezentanţi ai Băncii Mondiale.

Investiţia a fost realizată în cadrul proiectului „Îmbunătăţirea managementului riscurilor la dezastre”, care face obiectul Acordului de împrumut dintre România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, semnat la Bucureşti la 1 august 2018, acord ratificat prin Legea nr. 307 din 20 Decembrie 2018.

Valoarea împrumutului este de 50 de milioane de euro, iar din această sumă vor fi consolidate, modernizate sau reconstruite şi ale clădiri ale ISGU încadrate în clase cu risc seismic.

Video: ISU Prahova

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.