Peste 1.400 de situaţii de urgenţă au fost gestionate de pompierii militari, în ultimele 24 ore, la nivel naţional

arhiva

Echipajele de salvatori au fost solicitate să intervină la 98 misiuni de stingere a incendiilor, 1.215 cazuri SMURD (1.210 misiuni pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi 5 misiuni de descarcerare), 26 misiuni de deblocare sau salvare, precum şi în alte 135 intervenţii în sprijinul comunităţilor.

Dintre cele mai relevante situaţii, înregistrate în ultimele 24 ore, amintim:

În cursul zilei de ieri, salvatorii olteni au intervenit la un accident rutier produs pe raza localităţii Jitaru, în urma căruia au rezultat 7 victime. Din nefericire, în urma impactului dintre cele 2 autoturisme, 4 persoane şi-au pierdut viaţa, iar celelalte 3 au primit asistenţă medicale la faţa locului, iar ulterior au fost transportate la spital pentru îngrijiri de specialitate.

O altă intervenţie relevantă a fost şi cea din judeţul Bihor, unde echipajele de intervenţie au fost solicitate să intervină la un incendiu care a cuprins o locuinţă din localitatea Voievozi Popeşti. Flăcările au fost localizate în scurt timp, fiind astfel limitat pericolul extinderii la vecinătăţi. Pe timpul misiunii, din nefericire, au fost identificate 2 persoane decedate.

De asemenea, pe parcursul zilei de ieri, la nivel naţional, a fost transmis 1 mesaj de avertizare a populaţiei prin sistemul RO-ALERT, privind prezenţa animalelor periculoase (urşi) în judeţul Argeş.

În perioada de referinţă, pentru acoperirea în cele mai bune condiţii a misiunilor din dinamică, 188 pompieri salvatori şi 171 mijloace tehnice se află la graniţa cu Republica Moldova şi Ucraina, pentru gestionarea afluxului de persoane care intră pe teritoriul României.

Salvatorii rămân la datorie pentru intervenţia promptă la solicitările cetăţenilor aflaţi în dificultate, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operaţional Naţional, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.

Mai multe informaţii despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă pot fi obţinute prin accesarea platformei naţionale de pregătire în situaţii de urgenţă https://fiipregatit.ro şi aplicaţia de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store şi Google Play.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.