Captură impresionantă de droguri: MII de pastile de ecstasy, confiscate de polițiștii anti-drog
Articol de , 29 septembrie 2014, 12:29
Pastile de droguri sintetice fabricate sub forma unor diamante sau care aveau imprimate imagini cu animale, inimi sau sigle ale unor mărci auto, ce urmau să fie vândute în cluburile din Capitală, au fost capturate în acest an de poliţişti, care au reuşit să anihileze peste 20 de grupări.
Potrivit unor surse din Poliţie, anchetatorii bucureşteni din Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) au constatat apariţia pe piaţa drogurilor din Capitală a unor pastile de ecstasy fabricate sub forma unor diamante.
Primele pastile de acest gen au fost capturate încă de acum trei ani, când acestea au început să apară în localurile din Centrul Istoric, zona Piaţa Universităţii, Piaţa Romană şi Herăstrău.
Iniţial, stupefiantele aveau forma unui diamant de culoare roz, după care pe piaţa drogurilor au apărut pastile de culoare albastră, iar apoi, în două culori, şi verde deschis.
Numai anul acesta, poliţiştii antidrog au anihilat peste 20 de grupări de traficanţi şi au confiscat aproximativ 5.000 de comprimate care erau destinate consumatorilor din Bucureşti.
Conform anchetatorilor, în afara varietăţii de culori, astfel de pastile, de tip ecstasy, au imprimate diverse imagini cu păsări, animale, inimi, cercuri, logo-urile unor reviste pentru adulţi şi chiar sigle ale unor mărci auto de lux.
Majoritatea drogurilor de acest fel sunt fabricate în Olanda, iar producătorii au trei motive pentru care inscripţionează pilulele, potrivit www.mediafax.ro.
Preţul de „producător” al acestor stupefiante porneşte de la 10-20 de eurocenţi pentru o pastilă şi ajunge, în Bucureşti, la 50-70 de lei.
Ecstasy (MDMA) face parte din categoria amfetaminelor – adică a substanţelor care măresc viteza de reacţie a corpului.
La începutul secolului 20, MDMA a fost sintetizat de către cercetătorii de la compania de farmaceutice Merk.
Prin anii ’70, MDMA a devenit o substanţă foarte utilizată în activitatea psihiatrică şi psihoterapeutică.
Acum aproape 20 de ani Ecstasy a fost inclus în categoria substanţelor stupefiante ilegale, dar în acelaşi timp a început să devină un drog foarte popular, legat de lumea cluburilor underground de rave.
Abuzul îndelungat de Ecstasy poate provoca: anxietate, panică, iritabilitate, psihoze cronice şi paranoice, depresii severe, slăbirea capacităţilor de memorie.
După ce prima doză îşi face efectul, unii utilizatori iau încă o jumătate de pastilă pentru a prelungi starea de plăcere.
În acest moment, există riscul să apară următoarele efecte: tahicardie, transpiraţie excesivă, senzaţie de leşin, crampe sau atacuri de panică.