IGSU: Bilanțul misiunilor din ultimele 24 de ore

Ieri, 29 martie, a fost o zi solicitantă pentru echipajele operative din întreaga ţară, pompierii salvatori au gestionat 1.443 situaţii de urgenţă, cele mai numeroase misiuni fiind derulate în zona Bucureşti-Ilfov şi în judeţele Prahova, Argeş, Mureş, Cluj, Iaşi şi Dâmboviţa.

De asemenea, la nivel naţional, echipajele SMURD au asistat medical 1.126 persoane, iar pompierii salvatori au acţionat pentru localizarea şi stingerea a 98 incendii înregistrate la nivel naţional şi au gestionat cu promptitudine 203 misiuni pentru protecţia comunităţilor.

Din totalul celor 98 incendii care au avut loc în ultimele 24 de ore la nivel naţional, 39 de intervenţii au fost înregistrate la arderi necontrolate (mirişti, vegetaţie uscată, deşeuri), fiind afectate aproximativ 183 ha de teren.

Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 9 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere.

În perioada de referinţă, pe timpul misiunilor desfăşurate, pompierii au salvat 10 persoane aflate în dificultate.

Dintre cele mai relevante misiuni, amintim:

O intervenţie care a presupus efort susţinut din partea echipajelor de stingere din judeţul Mureş a avut loc ieri, în localitatea Luduş. Pompierii militari au fost solicitaţi printr-un apel la numărul de urgenţă 112 să intervină pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs la o hală de depozitare de mase plastice. Ajunse la faţa locului, echipajele operative au constatat că arderea se manifesta cu flacăra deschisă. Salvatorii au lichidat incendiul, fără a fi înregistrate victime.

O altă misiune de stingere a avut loc ieri, în judeţul Mureş, unde echipajele operative au acţionat pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă din localitatea Sărmaşu. Pompierii, ajunşi la locul intervenţiei, au constatat că arderea se manifesta generalizat, pe o suprafaţă de aproximativ 30 mp. Pe timpul acţiunii de stingere, în interiorul locuinţei a fost găsită o persoană decedată.

Pentru acoperirea în cele mai bune condiţii a misiunilor din dinamică, 254 pompieri salvatori şi 158 mijloace tehnice se află la graniţa cu Republica Moldova şi Ucraina, pentru gestionarea afluxului de persoane care intră pe teritoriul României.

De asemenea, la nivel naţional, pe parcursul zilei de ieri, a fost transmis 1 mesaj de avertizare a populaţiei prin sistemul RO-ALERT, privind prezenţa animalelor periculoase (urs), în judeţul Mureş.

Salvatorii rămân la datorie pentru intervenţia promptă la solicitările cetăţenilor aflaţi în dificultate, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operaţional Naţional, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.