Rafila: Criza de medicamente se manifestă la nivelul întregii Uniuni Europene

Criza de medicamente nu este o problemă specific românească, ci se manifestă la nivelul întregii Uniuni Europene, iar în România s-au luat măsuri concrete care să ducă la rezolvarea acestei crize şi la încurajarea producerii şi comercializării de medicamente pe piaţa românească, a declarat, la Timişoara, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătăţii a explicat că creşterea numărului cazurilor de tuberculoză reprezintă în realitate o mai mare diagnosticare şi că nu se poate vorbi despre o explozie a cazurilor de TBC.

Rafila a detaliat că incidenţa tuberculozei în România a scăzut de trei ori în ultimii 20 de ani, iar principala problemă o ridică tuberculoza multidrog-rezistentă.

Pe de altă parte, Rafila a subliniat că el nu interzice accesul la antibiotice, ci doreşte ca pacienţii să fie trataţi cu antibiotice atunci când este nevoie, atât timp cât este nevoie şi cu antibioticul de care este nevoie.

Ministrul Alexandru Rafila a fost prezent la Timişoara pentru a semna trei contracte de investiţii în valoare totală de 2,5 miliarde de lei, cu finanţare din PNRR, din care jumătate pentru viitorul Institut Oncologic Regional de la Timişoara, iar restul, pentru Spitalul Municipal Lugoj şi o nouă maternitate în judeţul Arad.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.