Sediul central al MAE, iluminat în albastru de Ziua NATO

Foto: cotidianul.ro

Sediul central al MAE va fi iluminat în albastru, duminică, între orele 20,00 şi 21,00, pentru a marca astfel Ziua NATO, informează Ministerul Afacerilor Externe.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, atrage atenţia asupra faptului că Europa se confruntă cu cea mai gravă criză de securitate de după cel de-al Doilea Război Mondial. Totodată, România se află „sub umbrela de securitate a celei mai puternice Alianţe din istorie”, spune Aurescu în mesajul transmis în contextul Zilei NATO în România şi al împlinirii a 74 de ani de la înfiinţarea Alianţei.

„În cei 19 ani de când România a devenit membru al Alianţei Nord-Atlantice, diplomaţia română şi-a demonstrat capacitatea de a-şi îndeplini obligaţiile care îi revin în baza acestui rol fundamental. Contribuim constant şi semnificativ la consolidarea poziţiei României în NATO şi la reputaţia ei de furnizor de securitate şi stabilitate”, precizează Aurescu.

El adaugă că, de la declanşarea conflictului din Ucraina, aliaţii României au transmis, în repetate rânduri, mesajul fără echivoc că NATO va apăra fiecare centimetru pătrat al teritoriului său. Aurescu le mulţumeşte aliaţilor care au răspuns apelului României şi au trimis trupe în ţara noastră, contribuind la îndeplinirea dezideratului comun de apărare a tuturor cetăţenilor aliaţi. Totodată, România va continua să aibă o contribuţie substanţială la apărarea colectivă a spaţiului euroatlantic, afirmă Aurescu.

Potrivit acestuia, reuniunea ministerială de externe a NATO găzduită în noiembrie 2022 la Bucureşti, care a avut drept temă securitatea în regiunea Mării Negre, a fost un succes important al diplomaţiei române.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.