Funcționarii publici și personalul contractual din Prefecturi intră în grevă!

Sursa foto: Instituția Prefectului - Județul Sibiu/facebook

Funcționarii publici din Prefecturi, membri ai Sindicatului „Egalitatea” al Funcţionarilor Publici şi Personalului Contractual din Administraţia Publică, dar şi salariaţi care nu sunt membri de sindicat, vor să intre în grevă astăzi. Se estimează ca ar fi aproximativ 1.800 de salariați care vor înceta lucrul.

Potrivit sindicaliştilor, activitatea de la Serviciul Public Comunitar de Paşapoarte şi de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor nu va fi afectată şi se va desfăşura conform programului normal de lucru.

Salariaţi din cadrul Instituţiei Prefectului au declarat că solicită Parlamentului adoptarea de urgenţă a unui proiect legislativ care să modifice o ordonanţă de urgenţă din 2019, ce vizează Codul administrativ, modificarea Legii-cadru 153 din 2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, respectiv, includerea funcţiilor publici din instituţiile prefectului în cadrul funcţiilor publice de stat, fapt care va duce şi la majorarea salariilor.

Toate instituțiile, începând cu anul 2017, când a fost adoptată legea salarizării unitare, așa-zisă unitară, că numai unitară nu e, au primit diferite majorări salariale. Noi am rămas uitați, singurii din țară. Instituția numărul unu, Instituția Prefectului, a ajuns Cenușăreasa administrației. Nu se mai poate – toți colegii mei nu mai pot îndura umilința de a fi plătit ca un muncitor calificat de la o primărie de comună”, transmite președintele Sindicatului „Egalitatea”, Cosmin Enescu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.