VIDEO: Dinamo casează Otelul în vreme ce Steaua și Poli Iași remizează după erori ca în curtea școlii!

După cea de-a treia etapă a play-off-ului ligii secunde există o singură întrebare…cum se fac jocurile pentru promovare?

Situația este clară pentru Steaua, lipsa dreptului de calificare în Superliga îi pune pe băieții conduși de Daniel Oprița în postura de „arbitri” ai luptei pentru cele două locuri de promovare directă.

După jocul arătat în teren, Poli Iași, Oțelul Galați și Dinamo par să fie cele trei echipe care au luat o opțiune serioasă pentru această dispută, în vreme ce și Gloria Buzău și Unirea Dej nu au reușit să etaleze un fotbal care să le permită să emită pretenții decât la cel de-al patrulea loc de calificare, adică unul de baraj!

În această notă, Dinamo a depășit net în meciul direct pe Otelul Galați, câinii reușind un joc bun în fața unui stadion arhiplin.
A fost un 3 la 0 care nu a lăsat loc de discuții, chiar dacă golurile au venit târziu.
Astfel, Ghezali cu o dublă (minutele 62 și 87) și Tira (min 90) au punctat pentru o victorie nu doar pe deplin meritată, ci și absolut necesară, având în vedere atât lupta pentru locurile de promovare directă cât și apelul actualei conduceri a lui Dinamo către alti finanțatori, care să investească alături de ei.
O echipă Dinamo cu rezultate bune și angrenată cu șanse reale de accedere în Superliga este mai atractivă pentru alți investitori, nu?

Trecând la Steaua armatei, de la prezența redusă la ceea ce trebuia să fie derby-ul etapei, cei doar 1500 de spectatori prezenți la meci făcând stadionul din bulevardul Ghencea să pară mai degrabă pustiu, la antrenorul Daniel Oprița care este mai concentrat pe certurile cu rivalii de la Dinamo, meciul cu Iasiul a fost unul mai degrabă de vacanță, remiza de salon, doi la doi, venind după nouzeci de minute punctate de gafe pe care te aștepți să le regăsești în ligile de amatori și de o lipsă de concentrare ce ne-a dus cu gândul la vacanță.

Și astfel, exact după cum s-a întâmplat și în partida precedentă, militarii au început jocul cu o gafă, Mihăescu greșind chiar după fluierul de start, dar fiind salvat in-extremis de un coechipier.
Însă ieșenii au înțeles că se poate și Jakub Vojtus a deschis scorul, în minutul 13.

Steaua a revenit apoi la jocul cerut de la o echipă ce a dominat într-atâta vreme liga secundă și a reușit egalarea exact înainte de pauză (min 45) prin Chunchukov, după ce atacantul bulgar mai avusese încă o reușita, anulată corect pentru un ofsaid „la mustață”.

Repriza a doua a fost una lipsită complet de ritm, două gafe monumentale ducând la marcarea a încă unui gol de către fiecare echipă (Chipirliu pentru Steaua, min 71, respectiv același Vojtus pentru oaspeți în minutul 86, după o eroare de cascadorii râsului a portarului stelist și a unuia dintre fundași).

Poli Iași rămâne în fruntea play-off-ului, Otelul Galați este încă în cărți deși pare în pierdere de viteză, Dinamo se apropie.
Însă etapa următoare aduce derby-ul Steaua-Dinamo, în cea de-a treia zi de Paști.
Vom mai asista la astfel de gafe de…poveste?

Clasament Liga 2:

1. Poli Iași 45 puncte (loc de promovare direct)
2. CSA Steaua 44 puncte (nu poate promova)
3. Oțelul Galați 39 puncte (loc de promovare direct)
4. Dinamo 38 puncte (loc de baraj)
5. Gloria Buzău 34 puncte (loc de baraj)
6. Unirea Dej 33 puncte

Vă reamintim, primele două echipe din play-off-ul Ligii a doua vor promova direct în Superligă, în timp ce următoarele două vor disputa baraj de promovare cu locurile 8 și 7 din play-out-ul Superligii.
Steaua nu are drept de promovare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.