Rafila: Comisiile de specialitate ale Ministerului Sănătăţii vor fi reorganizate

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat vineri că va exista un nou mod de organizare a comisiilor de specialitate din cadrul ministerului.

„O să vedeţi şi noul mod de organizare a comisiilor de specialitate ale Ministerului Sănătăţii. Vom organiza astfel de grupuri transversale care să poată să aducă la aceeaşi masă, pentru soluţionarea unor probleme, specialişti din diverse specialităţi.  Comisiile de specialitate trebuie să corespundă specialităţii. Noi avem specialităţi medicale, dar, ca să poată să lucreze la proiecte cum ar fi cele de neurologie, trebuie să avem nişte grupuri de lucru transversale, care să pună aceiaşi oameni care sunt în comisii în grupurile acestea transversale. Noi la minister am găsit nişte comisii – de exemplu erau comisii care nu erau legate de o anumită specialitate şi care aveau alţi membri decât cei care erau în comisiile de specialitate, ceea ce făcea nefuncţionale multe dintre ele. Vreau să avem comisii de specialitate conform nomenclatorului de specialităţi din România”, a spus Rafila la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că în curând va fi emis un ordin de funcţionare al acestor comisii de specialitate.

Ministrul Sănătăţii a participat, vineri, la deschiderea primei ediţii a Forumului Naţional de Neurologie, cu tema „Strategia Naţională pentru Combaterea Bolilor Cardiovasculare şi Cerebrovasculare”, care se desfăşoară la Parlament.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.