Marius Manole și Lia Bugnar prezintă Gala Premiilor Gopo 2023

Cea de-a XVII-a ediție a Galei Premiilor Gopo are loc marți, 25 aprilie,  în Sala ”Ion Caramitru” a Teatrului Național ,”I. L. Caragiale’’ din București. Evenimentul  va fi prezentat, în premieră, de actrița și scenarista Lia Bugnar și de actorul Marius Manole.

Începând cu ora 19:00, nominalizații ediției, alături de mulți alți profesioniști din industrie, invitați și omagiați în cadrul ceremoniei de decernare a Premiilor Gopo, vor fi întâmpinați pe covorul roșu de Amalia Enache.

Peste 900  de personalități din lumea filmului românesc au fost invitate să participe la gala în cadrul căruia vor fi recompensate performanțele cinematografiei autohtone din ultimul an.

Printre cei care vor urca pe scenă pentru a înmâna premiile ediției vor fi:  Pavel Bartoș, Andreea Vasile, Medeea Marinescu, Ștefan Velniciuc, Doina Levintza, Vasile Muraru, Ofelia Popii, Conrad Mericoffer, Ana Odagiu, Laura Vasiliu, Mădălina Craiu.

Unul dintre cei mai valoroși actori din România, Mircea Andreescu va fi onorat pe scena Galei, cu Premiul Gopo pentru Întreaga carieră.  Ioana Crăciunescu, va fi distinsă cu Premiul pentru Întreaga Activitate, iar  Premiul Special va merge către monteurii de film Melania Oproiu, Nita Chivulescu și Mircea Ciocâltei.

Premiul Publicului oferit de Primăria Sectorului 5 prin Centrul Cultural și de Tineret ”Ștefan Iordache”, va fi acordat la această ediție filmului Teambuilding, regizat de Matei Dima, Cosmin Nedelcu și Alex Coteț. Trofeul se acordă producției autohtone cu cel mai mare succes la box-office.

Ceremonia decernării Premiilor Gopo va fi marcată și de momente speciale, puse la cale cu ocazia celebrării renumitului cineast Ion Popescu Gopo, la împlinirea a 100 de ani de la nașterea sa,.

Procesul de votare, care implică peste 650 de profesioniști din industria cinematografică, se desfășoară până pe 24 aprilie, ora 23:59, pe platforma pusă la dispoziție de organizatori, alături de partenerul principal PwC.

Evenimentul va putea fi urmărit live, începând cu ora 19:00, pe VOYO, TIFF Unlimited și premiilegopo.ro.

Găsiți lista de nominalizări pe https://www.bucurestifm.ro/2023/03/16/sase-filme-de-lungmetraj-nominalizate-la-premiile-gopo-2023/.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.