Acțiuni de verificare ale polițiștilor serviciului pentru protecția animalelor

Foto: Politia Capitalei/ facebook

Poliția Capitalei informează că, în urma unor acțiuni de verificare pentru protecția animalelor, au fost identificați 167 câini deținuți și au fost aplicate 33 de sancțiuni contravenționale.

În perioada 4 – 5 mai 2023, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul pentru Protecția Animalelor au acționat pentru verificarea condițiilor de deținere și a respectării legislației în vigoare, privind sterilizarea și identificarea prin microcipare a câinilor, în vederea prevenirii înmulțirii și prezenței necontrolate în București.

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii Serviciului pentru Protecția Animalelor, sprijiniți de lucrători din cadrul Direcției Generale de Polițe Locală a Sectorului 6 și Directiei Generale de Poliție Locală București au verificat 453 de imobile, unde au fost identificați 167 câini deținuți, iar în urma verificării acestora s-a stabilit că 105 sunt sterilizati, 130 microcipați și 121 vaccinați pe anul în curs.

De asemenea, în cadrul verificărilor, au fost identificați 6 câini aparținând raselor periculoase, conform OUG 55/2002, trei dintre aceștia nefiind înregistrați la unitatea de politie.
Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 33 de sancțiuni contravenționale.

Acțiunile de verificare, începute în anul 2022, vor continua în toate Sectoarele municipiului București.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.