UPDATE: Jandarmeria Capitalei anunţă că protestul de la Palatul Parlamentului este ilegal

Foto: Andra Radu

UPDATE: Jandarmeria Capitalei a anunţat că participanţii la protestul AUR de la Parlament au fost amendaţi cu 50.700 lei, ca urmare a încălcării prevederilor legale în vigoare.

– 43 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 50.000 lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 60 din 1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice, cu modificările și completările ulterioare;
– 2 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 700 lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 61 din 1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, cu modificările și completările ulterioare.

În continuare, se fac verificări pentru identificarea altor persoane care au săvârșit abateri de la cadrul legal în vigoare.


Jandarmeria Capitalei informează că protestele AUR care au loc în interiorul şi în afara curţii Palatului Parlamentului nu îndeplinesc condiţiile legale.

În curtea obiectivului, are loc o manifestație de protest formată din invitați și membri ai unei formațiuni politice.

În același timp, în exteriorul curții, se desfășoară o adunare publică nedeclarată, formată din alți membri ai aceleiași formațiuni politice, precum și simpatizanți ai acesteia.

„Manifestanților aflați atât in interiorul curții Palatului Parlamentului, cât si în exterior, li s-a adus la cunoștință că activitatea desfășurată nu îndeplinește condițiile legale, însă aceștia și-au asumat răspunderea pentru acest lucru, refuzând să părăsească obiectivul”, precizează sursa citată.

Jandarmeria Română menționează că respectă dreptul constituțional la liberă exprimare al tuturor cetățenilor, cu respectarea prevederilor legale in vigoare.

O colaboratoare a partidului AUR care ar fi încercat să intre în Palatul Parlamentului cu mai multe cartuşe asupra sa a fost dusă la secţia de poliţie şi este cercetată de poliţiştii de la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, informează Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB).

Persoana respectivă a fost condusă la sediul secţiei în vederea continuării verificărilor.

Potrivit unor surse din Poliţie, femeia a afirmat că muniţia reprezintă suveniruri de la o tragere. Acestea par, la prima vedere, capete trase, fără încărcătură.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.