VIDEO: Generația Z – emisiunea care dă voce viitorului

Generația Z este emisiunea aceea realizată de studenții facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pe care o asculți în fiecare vineri, de la ora 21:00.

Despre Generația Z, o emisiune cât o generație întreagă, pot vorbi zile întregi fără întrerupere și chiar aș face-o cu plăcere. Am pornit la microfon cu ei odată cu grila de toamnă și vreau să spun că nu aveam așteptări, ci dorințe. În mod special dorința ca ei să fie deschiși să înțeleagă 2-3 principii esențiale ale jurnalismului de radio și apoi să aibă curajul să-și dea putere gândurilor prin vocea lor în formare. Și au făcut-o. Câteodată suficient de coerent încât să fiu mândru de ei.

Cu un sac fără fund de răbdare am avut, cu cele 2 grupe de până acum zeci de ședințe, zeci de discuții, zeci de invitați și tot zeci de episoade duse până la capăt. O concluzie? Poate e prea devreme să o trag, dar mi-am dat seama că generația asta îndreaptă un drum șerpuit de anterioarele; pentru că cei din ea sunt mai mult decât siguri că vor o societate închegată, empatică și informată.

A ajuns emisiunea la episodul 35, cel în care s-au întâmplat și schimbările pe care ei nu le așteptau deloc. Adică, schimbarea de grupă.

Au fost multe momente emoționante – s-au vărsat și câteva lacrimi, nu spun de către cine că se supără Mădălina – iar asta doar pentru că s-au simțit bine în toate cele 4 luni petrecute împreună. Ei spun că au și învățat lucruri, nu au venit doar să se distreze, dar asta auzi tu pe canalul de YouTube, că ai acolo toate episoadele înregistrate. O evoluție sigur a fost – la început glumele răutăcioase erau citite de pe foaie, iar la final le dădeau mult mai ușor spontan.

Da, știu, te-ai obișnuit cu Cornel, Mădălina, Rebeca, Anne și Simona, dar ei trebuie să calce și pe alte drumuri media – și abia aștept să ne intersectăm din nou, să-mi povestească noile lor experiențe. Așa că e timpul să lase loc următorilor. Tot colegii lor sunt, tot studenți și tot plini de energie vor fi.

Sigur, poate vor vrea să abordeze alte subiecte, vor avea sigur alte curiozități și alte moduri prin care vor vrea să se exprime. Cert e că Generația Z – emisiunea – are acum voci noi pe care le poți auzi la vechea oră.

Deci, de vineri, 12 mai, intră-n scena Tinca, Mario, Andreea, Andreea, Cătălina, Anastacia și Catinca – de la ora 21:00.

Joviali și tineri te primesc ei, cu urechile deschise abia-i aștept eu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.