Strada Valea Largă din Sectorul 6 rămâne deocamdata îngustă

Foto: Ciprian Ciucu/ facebook

Pe data de 10 mai s-a împlinit termenul până la care primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, anunța că ar mai fi fost dispus să aștepte avizul de defrișare a celor 400 de copaci de pe Strada Valea Largă.

Defrișarea ar fi necesară pentru lărgirea la două benzi pe sens a acestei artere care face legătura între Prelungirea Ghencea și Bulevardul Timișoara.

Lărgirea Străzii Valea Largă ar reduce presiunea de pe Valea Oltului, mai ales la orele de vârf – dimineața, când locuitorii din cartierele Prelungirea Ghencea și Brâncuși pleacă la serviciu, și după amiaza, când se întorc acasă.

De 7 luni de zile, o stradă care le-ar putea scurta cu circa 30 de minute naveta celor care vin din Prelungirea Ghencea spre centrul orașului aşteaptă avizul Direcției de Mediu a Primăriei Municipiului București.

Primăria Sectorului 6 vrea să taie 400 de arbori să poată continua şantierul.
În locul celor 400 de copaci ar urma să fie plantați, în compensare, 800 de copaci.

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan ar dori, însă, să fie strămutaţi 97 de arbori – cei cu diametru de sub 25 de centimetri, şi ar aşteapta avizul subalternilor săi de la Direcţia de Mediu a Primăriei Municipiului București ca să dea aprobarea.

Pe data de 3 mai, edilul Sectorului 6, Ciprian Ciucu trăgea un semnal de alarmă privind bolcarea lucrărilor de lărgire a străzii Valea Largă.

„În acest moment trebuie ca Apa Nova să lucreze la canalizare și este blocată. Ei intenținează chiar să mute echipa de muncitori de acolo pentru că nu mai au front de lucru.
Am depus în noiembrie 2022 cererea de avizare defrișărilor de către PMB, inventarierea fiecărui copac în parte (specie, dimensiuni etc).
Nu am primit nici până acum de la PMB avizul de defrișare”, scria Ciprian Ciucu pe pagina sa de socializare.

Edilul Sectorului 6 anunța că ar putea defrișa copacii fără avizul Primăriei Capitalei, asumându-și amenda pe care ar urma să o primească.

„În lipsa acestui aviz, care presupune defrișarea a ccc. 400 de copaci, și pentru fiecare copac ÎMI ASUM PLANTAREA A ÎNCĂ 10 COPACI în compensare, am două opțiuni:
1. Nu mai facem lucrările și,
2. Îmi asum o amendă destul de mare, pe care dacă o voi lua în nume personal, nu știu dacă mi-o permit.
În acest moment, tind să îmi asum amenda pe care domnul Primar General mi-o va da, dar rămân cu conștiința împăcată că am făcut tot ce ține de mine ca să scot cartierul Brâncuși și Prelungirea Ghencea, parțial, din mizerie”, a mai scris Ciucu.

Primarul Sectorului 6 spunea că mai așteapta avizul până astăzi. Avizul s-ar fi aflat pe biroul lui Nicușor Dan, care ar putea debloca situația, semnându-l, mai susținea edilul din Calea Plevnei.

„Mai rămâne și varianta ca totuși, să primim săptămâna aceasta avizul de defrișare care a fost temeinic întocmit, care a trecut de toate departamentele din PMB și care se află de mai mult timp pe biroul domnului Primar General. Am făcut tot ce a ținut de mine și pe căi formale și pe căi informale, politice. Avizul nu vine”, mai scria Ciucu.

În context, trebuie amintit faptul că lucrările de lărgire a Străzii Valea Largă erau programate să înceapă anul trecut, însă au intervenit mai multe blocaje.

Proiectul prevede lărgirea străzii la 4 benzi de circulație cu trotuare și piste pentru biciclete.

Valoarea estimativă a investiției este de 55 milioane lei din care 33 milioane lei costă exproprierile.

Termenul de execuție estimat este de 12 luni.

Acest drum ar urma să preia o parte din traficul de pe Bd. Prelungirea Ghencea pentru a-l descărca în Bd. Timişoara și invers, reducând foarte mult presiunea fluxului de trafic pe str. Valea Oltului care este foarte aglomerată.

Se împlinesc aproape trei săptămâni de la termenul avansat de către edilul Ciprian Ciucu și, nici până în acest moment, avizul solicitat de către Primăria Sectorului 6 Direcției de Mediu a PMB nu a fost eliberat.
Cat vor mai avea de astepta locuitorii din Prelungirea Ghencea? rămâne deocamdată o întrebare rămasă fără răspuns.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.