Greva generală din învăţământ continuă

Greva din educație continuă și astăzi, cu un nou miting în Piața Victoriei. Liderii sindicali din educație au anunțat că sunt așteptați 15.000 de oameni.

Sindicatele analizează în prezent ultima ofertă primită de la Guvern după negocierile de aseară. Este vorba de o primă de 2.500 lei pentru profesori și una de 1.000 lei pentru personalul nedidactic, acordate anul acesta în două etape.

Reprezentanții executivului au exclus însă orice măriri de salarii sau de sporuri, așa cum ceruseră angajații din învățământ.

Liderii de sindicat au spus își vor consulta membrii din țară și vor da, la ora 12:00, un răspuns concret, în privința continuării sau a stopării acțiunilor de protest.

„Deja am primit semnale de la colegi din ţară, informația circulă, mesajele sunt clare. Greva generală continuă, dar oficial, pentru că trebuie absolut toți membrii să fie consultați, mâine, până la orele 12:00 vom comunica Guvernului oficial care este poziția noastră.

Mesajele care vin până acum sunt de respingere a acestei oferte. Să fie foarte limpede. Vedem până mâine când adunăm tot ce înseamnă consultare”, a declarat, miercuri, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hăncescu.

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.