Bright Sky RO – aplicaţia care vine în sprijinul victimelor violenţei domestice

Aplicația gratuită Bright Sky RO şi pagina web asociată acesteia au fost utilizate de la lansare şi până în prezent de aproape 88.000 de ori de victime ale violenţei domestice, preponderent femei, dar şi bărbaţi şi minori.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române, în perioada ianuarie-aprilie 2023, în România au fost emise 4.075 de ordine de protecţie provizorii, cu 3,7% mai multe faţă de primele 4 luni ale anului trecut.
În continuare, cea mai mare pondere în sfera violenţei domestice o au faptele de „lovire sau alte violenţe”, urmate de „ameninţare”.

Peste 63.000 de persoane din România se protejează de violenţa domestică şi folosesc activ Bright Sky RO. Secţiunea în care sunt explicate formele de abuz rămâne cea mai utilizată din aplicaţie, cu peste 10.000 de accesări.

Bright Sky RO este singura aplicaţie gratuită care vine în sprijinul victimelor violenţei domestice, oferind asistenţă specializată persoanelor aflate într-o relaţie abuzivă sau celor care sunt îngrijorate pentru o astfel de persoană. Aplicația permite apeluri rapide către servicii de asistenţă.

De la lansare, 417 persoane au sunat la 112 şi au găsit sprijin, direct prin intermediul aplicaţiei. Funcţia „Jurnalul meu”, prin care pot fi trimise poze, videoclipuri sau fişiere audio în mod sigur, fără riscul de a fi vizualizate de alte persoane, a fost utilizată de 823 de ori. Materialele încărcate aici pot fi folosite ulterior ca dovezi, pentru a documenta abuzurile în faţa organelor de anchetă sau în instanţele de judecată.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.