Poliţiştii de penitenciare blochează activitatea puşcăriilor şi ies în stradă

Sursa foto: Mircea Apostolescu

Poliţiştii de penitenciare vor fi marţi în grevă japoneză, iar miercuri vor refuza să intre la programul de lucru timp de 2 – 4 ore, după care vor bloca puşcăriile prin „exces de zel”, anunţă Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP).

Poliţiştii de penitenciare îşi vor desfăşura marţi activitatea profesională, purtând o banderolă albă pe braţ, pentru a atrage atenţia clasei politice cu privire la dezastrul în care se află penitenciarele. Greva japoneză de marţi va fi urmată de blocarea la propriu a penitenciarelor.

Miercuri, 31.05.2023, poliţiştii de penitenciare vor refuza să intre la programul de lucru timp de 2-4 ore.

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor anunţă că poliţiştii de penitenciare vor începe de miercuri blocarea puşcăriilor prin „exces de zel”. Primul penitenciar blocat  astfel va fi Craiova, urmat de Bistriţa şi Bacău.

Metoda excesului de zel a fost preferată pentru că poliţiştii de penitenciare nu au dreptul la grevă, precizează FSANP. În schimb, metoda ocolitoare a grevei şi anume „excesul de zel” înseamnă respectarea cu stricteţe a legilor, regulamentelor şi procedurilor interne care blochează poliţia penitenciară. Birocraţia, lipsa de personal şi precaritatea dotărilor pot determina ca prima activitate dintr-o puşcărie şi anume ‘accesul angajaţilor în penitenciar’ să dureze aproximativ 4 ore, activitate care în mod obişnuit durează aproximativ 45 de minute.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.