UPDATE: Un nou protest al profesorilor în București

Update: Președintele Klaus Iohannis s-a angajat să gireze un „acord politic” între coaliția de guvernare și sindicatele din educație. Sindicatele spun că astăzi și mâine se vor consulta cu oamenii.

………………………………………………………………………………………..

Update: Preşedintele Klaus Iohannis îi va primi la discuţii, marţi, pe sindicaliştii din Educaţie, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

…………………………………………………………………………………………

Update: Greva din Educaţie continuă în condiţiile în care autorităţile nu au acceptat solicitările sindicaliştilor de creştere a salariilor cu aproximativ 20%, au anunţat marţi, în Piaţa Victoriei, liderii de sindicat, după întâlnirea cu reprezentanţii Guvernului.

„Cererea noastră şi anume de a se majora salariile aşa cum am cerut ieri: aplicarea articolului 12 din Legea 153 nu se acceptă. Este vorba de o creştere de 20% a salariilor”, a arătat Simion Hăncescu, liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hăncescu.

Acesta a precizat că oficialii au înaintat aceeaşi propunere, respectiv prime de 4.000 de lei pentru personalul didactic şi de 1.500 de lei pentru cel nedidactic.

În aceste condiţii, sindicaliştii spun că vor continua acţiunile de protest şi solicită intervenţia de urgenţă a preşedintelui Klaus Iohannis.

„Acţiunile de protest continuă. Colegii noştri sunt singurii care vor decide momentul suspendării acestor acţiuni. Preşedintele are un rol major. Dacă vrea să detensioneze situaţia din sistem va trebui să intervină în regim de urgenţă. Este rolul domniei sale de mediator” a subliniat, la rândul său, Marius Nistor, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”.

………………………………………………………………………………………………………

Update: La protest participă și părinți și elevi, precum și angajați care fac parte din personalul nedidactic.

……………………………………………………………………………………………………

Update: Premierul Nicolae Ciucă are marţi, la Palatul Victoria, consultări cu reprezentanţii sindicatelor din Educaţie, la ora 12:00, a anunţat Biroul de presă al Guvernului.

………………………………………………………………………………………………………..

Sindicatele din Educație organizează marți, începând cu ora 11:00, un miting de protest în Piața Victoriei, urmat de un marș până la Palatul Cotroceni. La protest sunt așteptaţi în jur de 20.000 de participanți.

Sindicaliștii au anunțat luni că nu renunță la greva generală și i-au cerut președintelui României să medieze conflictul izbucnit între salariații din învăţământ și Guvernul României.

Liderii sindicatelor din Educație au propus luni ministrului Muncii o nouă variantă de majorare salarială până la finele anului, prin care coeficientul de ierarhizare 1 să fie multiplicat cu 3.000 de lei, cât este salariul minim pe economie, și au transmis că așteaptă cât mai repede „un semnal din partea Guvernului”.

Liderii sindicali au mai spus că soluțiile trebuie luate cu începere din luna iunie.

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.