Peste 2 milioane de nopţi de cazare au fost plătite cu vouchere de vacanţă

Sursa foto: Andra Elena Radu/facebook

Peste 2 milioane de nopţi de cazare au fost achitate cu voucherele de vacanţă, în ultimii cinci ani, potrivit unui sondaj realizat de o platformă hotelieră online și citat de Agerpres.

Datele relevă că, în primele cinci luni ale acestui an, au fost deja înregistrate 337.336 de nopţi de cazare plătite cu tichete, în creștere de trei ori în comparație cu aceeași perioadă din 2022.

Studiul arată că destinaţiile populare în rândul turiştilor rămân şi în această vară staţiunile de pe litoralul românesc, Valea Prahovei şi staţiunile balneoclimaterice.

„Voucherele de vacanţă sunt implementate pe piaţa din România de cinci ani, această strategie fiind aplicată şi de alte state europene cu scopul dezvoltării turismului intern. Singurul an de pauză a fost 2021, când Guvernul nu a acordat vouchere noi, însă le-a prelungit pe cele rămase nefolosite din 2019 şi 2020 (pe fondul pandemiei Covid-19). În ultimii 5 ani au fost plătite cu tichetele de vacanţă 2.118.729 de înnoptări, o cifră care susţine, încă o dată, aportul acestora”, se arată într-un comunicat al Travelminit.

Începând din 2022, tichetele de vacanţă, în valoare de 1.450 lei și care au valabilitate de un an, sunt disponibile exclusiv pe suport magnetic, sub forma unui card.

Autor: Bogdan Verman

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.