VIDEO – Vicențiu Rahău: „Avem oaspeți extraordinari, artiști care vin la Sibiu cu spectacole care au marcat și marchează istoria artelor spectacolului”

Cea de-a 30-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu începe pe 23 iunie. Până pe 2 iulie, iubitorii teatrului vor avea parte de spectacole in-door dar și out-door, iar cei care nu vor putea ajunge la Sibiu au la dispoziție aplicația FITS.

Vicențiu Rahău, Selecționer și Coordonator Indoor al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu a fost invitatul lui Răzvan Petre în ediția specială a emisiunii De10xRomania, de vineri 16 iunie.

Ca în fiecare an, publicul va fi întâmpinat cu noutăți. Anul acesta au fost incluse în agenda festivalului ateliere cu artiști din Israel pentru a marca 75 de la fondarea statului Israel și 75 de ani de relații diplomatice între România și Israel. De asemenea, vor fi sărbătoriți 30 de ani de când România a intrat Organizația Internațională a Francofoniei.
„Un spectacol selectat în Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu – <În măsura imposibilului> – a fost selectat și la festivalul de la Avignon, iar acum o lună au anunțat și cei de la Edinburgh că spectacolul este în selecția oficială. Este o primă noutate și e unic că același spectacol este selectat la cele trei mari festivaluri din Europa și poate din lume. Ne bucurăm de aceste noutăți pentru că suntem la o ediție aniversară, 30 de ani”.

Ca la fiecare ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu participă artiști internaționali recunoscuți datorită performanțelor realizate. Vicențiu Rahău a vorbit în De10xRomânia despre o parte din artiștii care vor veni veni la Sibiu în cele 10 zile de festival.
„Avem oaspeți extraordinari pentru că sunt niște artiști care vin la Sibiu cu spectacole care au marcat și marchează istoria artelor spectacolului. (…) Tiago Rodriguez, care este directorul artistic al Festivalului de la Avignon. El va primi o stea pe Aleea Celebrităților alături de Katie Mitchell, una dintre cele mai bine cotate regizoare în lume, în acest moment, care vine cu un spectacol – <Nu e sfârșitul lumii> – extrem de interesant și în ceea ce privește schimbările climatice. Electricitatea spectacolului este produsă de două biciclete, este un spectacol care se autosusține din punct de vedere al electricității”.

Tema FITS30 este „Miracol”. Peste 800 de evenimente vor avea loc în cele 10 zile de festival, la care sunt așteptați participanți din 75 de țări.
Anul aceasta, în programul evenimentelor Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu a fost introdusă o Secțiune NATO, realizată împreună cu Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”.

Emisiunea De10xRomânia este difuzată de luni până vineri, de la 10:00 la 11:00, pe frecvențele Radio România Regional.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.