Dacă este luni avem ….”Pescuitorii de perle”

Festivalul International de Operă de la București continuă pe scena Operei Nationale în această seară cu ”Pescuitorii de perle”, o capodoperă muzicală compusă de Georges Bizet după un libret de Michel Carre și Eugene Carmon care poartă publicul într-o poveste fascinantă despre pasiune, iubire si trădare.

Cei care dau viață acestei istorii sunt trei personaje fascinante: Nadir si Zurga, care sunt prieteni de când se știu si o femeie frumoasă și misterioasă pe nume Leila. Povestea lor se desfășoară într-o lume îndepărtată, plină de magie și tradiții unde pescuitul perlelor este o artă ancestrală iar dragostea se confruntă cu toate obstacolele. În mijlocul intrigii se ascunde o iubire interzisă dintre Leila și Nadir, femeia pe care amândoi prietenii o adoră. Dar drumul către iubire este presărat cu obstacole, pericole și provocări. Pe măsură ce trădările și tensiunile se adâncesc, dragostea lor e confruntă cu alegeri cruciale, care vor contura destinul tuturor personajelor implicate.

Premiera spectacolului pe care bucureștenii îl pot vedea în această seară pe scena Operei Nationale a avut premiera la Teatrul National de Operă și Balet ”Oleg Danovski” din Constanța în decembrie 2002.

Iar dacă această capodoperă muzicală este prezentată de ansamblul de operă din Constanța este interesant să află și câte ceva din istoria acestei instituții de cultură.

În anul 1957 se înființează ”Opera Dobrogeană”, una dintre cele mai nobile instituții de artă, care avea să poarte pentru început numele de ”Teatrul Muzical”. Cortinua noului Teatru Muzical s-a ridicat pentru prima dată in data de 24 martie 1958, cu spectacolul ”Liliacul” de Johann Strauss. De atunci s-au petrecut multe modificări în denumirea instituției: În 1976 va primi numele de ”Teatrul Liric” iar în 1996 de Opera. În anul 2004 ia ființă Teatrul National de Operă și Balet ”Oleg Danovski” prin unificarea Operei, Filarmonicii ”Marea Neagră” și Teatrului de Balet Clasic și contemporan Oleg Danovki. Teatrul are în repertoriu spectacole de operă, operetă, balet, musical, spectacole muzicale pentru copii, divertismente muzical coregrafice și prezintă concerte simfonice și concerte cu orchestra de cameră.

Aici a luat naștere în 1975, Festivalul Muzicii de Operă și Balet, fenomen unic în țară prin complexitate si longevitate care a ajuns in 2002 la cea de a 48-a ediție și prutând numele de Festivalul International al Muzicii si DAnsului.

În această seară pe scena Operei Nationale din București melomanii vor avea prilejul de a-i asculta si aplauda pe artiștii constănțeni în ”Pescuitorii de perle” de Georges Bizet, de la ora 19.00, un spectacol care se va desfășura sub bagheta dirijorului Tiberiu Dragoș Oprea în regia lui Ștefan Munteanu. În rolurile principale vor fi Doru Iftene, Laura Eftimie si Marius Eftimie.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.