UPDATE: Paza de Coastă a SUA a găsit resturi în apropierea epavei Titanicului

AGERPRES/EPA/US COAST GUARD HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

UPDATE: Submarinul Titan a fost distrus, a anunțat Paza de Coastă a SUA, care a găsit mai multe resturi în cursul acestei dimineți. Echipele de căutare au găsit practic întreaga carcasă. Resturile găsite indică probabilitatea că a avut loc o implozie.

Echipajul format din cinci oameni a fost declarat mort. Reprezentanții Pazei de Coastă au transmis condoleanțe familiilor.

Știre inițială: 

Paza de Coastă a SUA a anunţat că a descoperit mai multe resturi în apropierea epavei Titanicului, în timpul operaţiunii de localizare a submersibilului dispărut, informează BBC.

Potrivit oficialilor, informaţiile sunt în curs de evaluare.

Submersibilul transporta turişti la epava Titanicului când a pierdut contactul, duminică. La bord avea cinci persoane.

Până acum, rezervele de oxigen se presupune că s-au epuizat. Totuși, operaţiunile de căutare continuă. Şeful echipelor de salvare, membru al gărzilor americane de coastă, a anunţat nu îşi pierde speranţa, astfel că va continua operaţiunile de căutare, pentru că nu trebuie ignorată dorinţa oamenilor de a trăi chiar şi în condiţii dificile.

În zona unde se crede că s-ar afla submarinul acţionează aeronave şi nave echipate cu roboţi subacvatici, dar şi un robot francez, Victor, capabil să se scufunde până la mare adâncime.

Suprafaţa de căutare este însă enormă, acoperă 20 de mii de kilometri pătraţi.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.