VIDEO: Ţapinarii – „Am crezut că o să devenim mai înțelepți, dar e fix opusul!”

Acum 22 de ani, 2 prieteni s-au gândit să transmită gândurile lor prin muzică. Au luat numele de Țapinarii și au spus că stilul lor este folk alternativ. De acolo povestea lor a început și timp de 22 de ani au bucurat sufletele ascultătorilor.

Cosmin Covei, jumătatea vorbăreață a trupei Țapinarii, a fost invitatul București FM, în matinalul „Bună dimineața, București!”.

„Suntem bine, am albit, dar tot tineri suntem. Am făcut o campanie cu fotografii de acum 22 de ani și nimeni nu a zis că am întinerit, tot noi de acum suntem. Poate facem la fel și peste 22 de ani”, ne spune Cosmin.

„Suntem activi, în sfârșit, pe conturile de social media. Încercăm, facem videoclipuri, campanii monetizate care să ajungă la fani”, explică el.

„Trebuie să treci printr-o poveste, două, trei, de viață pentru a ne înțelege mesajele”, continuă Cosmin.

„Povestea cu intelectualii a pornit de la autoironie. Noi venim din cinema, chiar și numele trupei l-am luat dintr-un film, iar toată povestea noastră s-a dus spre un anumit grup de oameni.  De aceea, când am început să cântăm, fiind în sală astfel de persoane, am spus „Bună seara, dragi intelectuali!” și de acolo a pornit totul”, povestește Cosmin.

„Am crezut că după 40 de ani o să fim și mai înțelepți și mi se pare că e fix opusul. Piesa asta, „Sunt fericit”, cu care am debutat, este o piesă extrem de filosofică, chiar dacă a fost creată la 20 de ani. Iată că acum, la 40 de ani, începem să ne jucăm din ce în ce mai mult”, spune Cosmin.

„Din prima, trupa a fost creată ca un proiect pe termen lung. Mi-am dat seama de la bun început forța pe care ar putea să o aibă acest proiect, la nivelul lui. Noi suntem o formație venită și ancorată în underground”, încheie el.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.