Astăzi începe FITS30!

Astăzi începe FITS30.
Miracol este tema celei de a 30-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, ediția aniversară, ce se desfășoară între 23 iunie și 2 iulie,  și care înregistrează un nou record, are în program peste 830 de evenimente.
Și anul acesta veți avea parte de spectacole memorabile, care se joacă pe mari scene ale lumii. ”În măsura imposibilului”, spectacolul semnat de Tiago Rodriguez se va juca în acest an la toate cele 3 mari festivaluri de artele spectacolului: FITS, Avignon, Edinburgh.
La Sibiu, este programat chiar în primele două zile de festival.
Constantin Chiriac, președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, a vorbit despre aceste prezențe remarcabile, la BucureștiFM,  în emisiunea Spectacol@București.Ro.
Deschiderea oficială are loc la ora 16:00, cu un inedit spectacol, ”O catedrală plină cu orgi”, eveniment ce va fi transmis și online.
În Catedrala Luterană Sf. Maria regăsim cel puțin șapte orgi diferite. Patru organiști ne vor prezenta un concert-colaj special gândit pentru aceste instrumente. În kilometrul zero al Sibiului, timp de 35 de minute, diverse elemente și stiluri muzicale se vor îmbina, creând efecte sonore familiare, dar și mai puțin cunoscute, ce vor da naștere unei game variate de asocieri și emoții între zidurile vechii catedrale, totul datorită orgilor mai mici sau mai mari utilizate ca instrumente solo sau ca parte dintr‑un ansamblu. (conform prezentării publicate pe sibfest.ro)

Cu acest prilej vor vorbi: Constantin Chiriac, președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, Raluca Turcan, ministrul Culturii, Ambasadorul Confederaţiei Elveţiene în România, E. S. Arthur Mattli, și  Liviu Jicman, președintele Institutului Cultural Român.

Secțiunea Online din acest an oferă celor care nu pot fi prezenți la Sibiu ocazia să se bucure de MIRACOL prin intermediul abonamentelor și biletelor la cele 40 de spectacole difuzate pe platforma Scena digitală.

Pe lângă concertul de orgi din deschidere, astăzi va fi transmis și spectacolul de dans ”Miracolul flamenco” – Un elogiu adus flamenco-ului ca mijloc de explorare a multiplelor manifestări coregrafice, dar și producția Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu, ”Povestea prințesei deocheate”, în regia lui Silviu Purcărete.

Programul complet FITS30 se găsește pe sibfest.ro și în aplicația FITS, care poate fi descărcată gratuit, atât pentru Android, cât și pentru iOS.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.