UPDATE: Wagner se revoltă, Putin reacționează!

Sursa foto: vk.com/mil Russia Ministery of Defence VKontakt official channel

UPDATE: Presedintele rus, Vladimir Putin reactioneaza.
Liderul de la Kremlin a calificat actiunile grupului Wagner drept “tradare”.
Putin spune ca trebuie sa facem totul pentru a opri aceasta miscare subversiva din interior. “Este un cutit in spate pentru trupele noastre si pentru cetatenii rusi,”, a mai spus Vladimir Putin.
Presedintele rus mai spune ca “trebuie sa fim uniti” sic a “ne vom apara patria”.

Situatie tensionata in Rusia dupa ce liderul gruparii Wagner, Evgheni Prigojin a acuzat armata ca i-a bombardat pozitiile si a promis ca ii va pedepsi pe vinovati,
Moscova a instituit alerta antiterorista in oras si in imprejurimi dupa ce Prigojin a facut apel la revolta impotriva comandamentului militar rus.
Guvernul a transmis ca situatia este sub control si ca se iau masuri pentru siguranta publica.
Serviciul Federal de Securitate al Rusiei a cerut mercenarilor sa nu faca o gresealã ireparabila.
Liderul gruparii Wagner afirma intr-o înregistrare video postata pe Telegram ca se afla în cartierul general al armatei ruse din orasul Rostov si cã a preluat controlul asupra unor situri militare, inclusiv asupra unui aerodrom.
Prigojin cere ministrului apararii, Serghei Soigu si sefului statului major al armatei ruse, Valeri Gherasimov sa se intalneasca cu el.
“Daca nu vin, vom bloca orasul Rostov-pe-Don si vom pleca spre Moscova”, avertizeaza Prigojin.

Masuri de securitate la Moscova dupa apelul liderului gruparii Wagner la revolta impotriva comandamentului militar rus.
Guvernul a transmis pe canalul sau Telegram ca situatia este sub control si ca se iau masuri pentru siguranta publica.
Evgheni Prigojin pretinde ca are 25 de mii de oameni si cere rusilor sa i se alature pentru a inlatura conducerea militara de la Moscova si a pune capat dezordinii.
Guvernatorul regiunii Rostov, vecina cu Ucraina, a cerut populatiei sa stea acasa în fata rebeliunii gruparii armate Wagner care sustine ca a intrat in capitala regiunii.
Si guvernul regiunii Voronej a cerut locuitorilor sa evite autostrada nord- sud M-4 ce leaga Moscova de regiunile sudice.
Si guvernatorul regiunii Lipetk, aflata la 420 km sud de Moscova a anuntat masuri de securitate sporite si a cerut populatiei sa isi pastreze calmul si sa evite sa circule spre sud.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.