ANA: În cele două zile de SAGA, nicio persoană nu a fost înregistrată ca victimă a unei supradoze de substanţe

Agenţia Naţională Antidrog (ANA) precizează că în cele două zile ale festivalului SAGA nicio persoană nu a fost înregistrată ca fiind victima unei supradoze de substanţe (medicamente sau droguri).

„Unele persoane au necesitat transportul la unităţi medicale, pentru investigaţii suplimentare, dar fără legătură cu consumul de substanţe interzise. În acest moment, nu este spitalizată nicio persoană”, a arătat ANA.

De asemenea, conform sursei citate, în fiecare zi, structurile Ministerului Afacerilor Interne au acţionat împreună cu procurori DIICOT, fiind identificate persoane care deţineau asupra lor substanţe interzise, pe care doreau să le comercializeze în incinta festivalului, acestea făcând acum obiectul unor dosare penale.

„În cadrul festivalului, specialiştii antidrog au consiliat tineri, prezenţi la festival, cu privire la reducerea consecinţelor negative asociate consumului de alcool şi substanţe psihoactive. Totodată, în cadrul activităţilor desfăşurate în incinta festivalului s-au transmis informaţii privind apariţia unor noi substanţe, care pot fi etichetate sub alte denumiri sau în amestecuri, existând posibilitatea ca persoanele care le utilizează să nu ştie ce consumă. De asemenea, tinerii au fost încurajaţi să ceară ajutor de specialitate, în caz de urgenţă”, subliniază ANA.

sursa foto: fb SAGA Festival

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.