VIDEO: Schimbăm planeta la Climate Change Summit

Climate Change Summit, cel mai mare eveniment din Europa Centrală și de Est dedicat schimbărilor climatice, va avea loc în perioada 19 – 20 octombrie, la București.
Pe durata celor două zile, zeci de lideri din domeniul inovării climatice şi politicilor de mediu, cercetători, antreprenori şi oficiali guvernamentali se vor reuni într-un efort comun de a găsi soluţii la nivel local și regional pentru un viitor sustenabil.
Evenimentul este deschis publicului, iar înscrierile se fac pe climatechange-summit.org.

”A doau editie are loc pe 19 octombrie si 20 octombrie. Noi credem că soluții există. Incercăm să aducem toate organizatiile la aceeasi masă.Timp de doua zile, avem in vedere mai multe teme: economie circulară, tranzitia energetică… Avem peste 800 de participanti on line. Mergem in 4 universităti si la partenerii nostri de business”, spune Roxana Cojocaru, director de strategie in cadrul Social Innovation Solution.

Prima ediție a Climate Change Summit a avut loc în octombrie 2022 și a reunit peste 70 de speakeri globali și aproximativ 1200 de participanți la evenimente, discuții și dezbateri despre soluțiile la provocările climatice viitoare.
Echipa Social Innovations Solutions a realizat și cel mai mare exercițiu de foresight din România privind schimbările climatice, din care au rezultat 20 de scenarii pentru 2030 și soluții la cele mai probabile provocări din următorii opt ani.

”Am avut o audientă de aproape un milion de oameni. Există interes pentru tema care este una cu adevărat importantă. Am avut sustinerea presedintelui si Guvernului. Speakerii au fost impresionati de ce s-a intâmplat aici. Este una dintre cele mai importante initiative regionale. Am organizat cel mai mare exercitiu de scenarii. E clar că dacă noi vom continua, există niste scenarii la care trebuie să ne uităm. Actiunile noastre influentează in mod direct planeta. E greu să pui subiectul pe agenda publică. Este un subiect pe care oamenii nu-l asociază cu propriile actiuni. Această mentalitate orientată spre prezent si foarte putin spre viitor. Incercăm să identificăm moduri de a pătrunde in comunitate. Nu avem o retetă. Incercăm si din ce am văzut, in momentul in care stârnesti o reactie puternică apare activismul”.

Social Innovation Solution si-a stabilit obiectivele de anul acesta.
”Obiectivul de anul acesta este să crestem numărul de români care vin la eveniment. De asta am ales si un alt loc, mai mare. Vrem să mentinem acelasi nivel al audientei globale, să crestem numărul de oameni care aud despre acest subiect si incep o conversatie pe această temă. Pandemia a deschis oportunităti. Acum ne putem conecta mult mai usor cu alte comunităti din Europa, pentru că sunt mult mai deschise. Mai incercăm să ii facem pe oameni să creadă in stiintă”.

Mai mult decât atât, lupta organizatiei merge si in zona legislativă. Initiativele care să protejeze planeta ar trebui schimbate in legi clare.
„Trebuie să folosim zona de legislatie climatică. Il spijinim pe Alex Gavan care vrea să facă centura verde a Bucurestiului. E un proiect pe care il sustinem.
Individual, să intelegem colectarea colectivă si ce se intâmplă dacă nu facem asta. Apoi zona de business. Bani sunt in piata dar organizatiile nu sunt pregătite să obtină aceste finantări pentru că nu indeplinestc toate conditiile: politici interne, colectare selectivă si ce impact are compania asupra mediului. Toate astea ar trebui reglementate in legi”.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.