România U21 dezamăgește și iese de la Campionatul European de tineret cu o remiză fadă! Aseara am aflat primele 4 echipe calificate în fazele eliminatorii

Sursa foto: Facebook.com/FRF

Atât România cât și Croația erau eliminate deja după primele două etape ale Campionatului European de Fotbal U21, astfel încât partida de aseară era un prilej bun pentru tinerii tricolori să arate ce pot, lipsiți de presiunea îndeplinirii vreunui rezultat.

Pe Stadionul Steaua, în fața propriilor suporteri, naționala condusă de Emil Săndoi a părut ceva mai motivată și mai prezentă în meci, diferența de atitudine față de primele două partide fiind marele plus pe care îl putem contabiliza în dreptul tinerilor fotbaliști români.

Însă, chiar și într-o partidă în care au arătat mai mult fotbal decât în precedentele două partide din grupă la un loc, jucătorii noștri U21 au fost dominați de către o selecționată a Croației care s-a dovedit a fi una modestă, dovadă fiind faptul că și adversarii de aseară erau eliminați din competiție după primele două runde.

În momentul în care portarul Târnovanu este cel mai bun jucător al României într-un meci în care nu mai ai ce pierde, concluzia este că viitorul nu sună deloc bine pentru generația de fotbaliști care ar trebui să facă pasul înainte către naționala mare!

Chiar Târnovanu a recunoscut dealtfel, la interviurile de după meci că prestația naționalei mici de-a lungul întregului turneu a fost una dezamăgitoare: „Pe plan personal, sunt fericit. Mă bucur că am reușit să nu iau gol. Și meciul trecut am fost aproape. Dar sunt trist că am terminat turneul fără gol. Îmi doream să facem mai mult. Am realizat prea puțin. Nu știu care e motivul, poate nivelul slab al campionatului, nu știu. Cred că am fost depășiți total în primele două meciuri.
Să zicem că a fost mai bine azi, am mai avut și noi mingea. E un eșec, dacă ne gândim că n-am marcat și am obținut doar un punct”.

România U21 încheie așadar această ediție a Campionatului European U21 cu două înfrângeri (0 la 3 cu Spania și 0 la 1 cu Ucraina) și un rezultat de egalitate (0 la 0 contra Croației), naționala condusă de Emil Sandoi ocupând la final ultimul loc în Grupa B și fiind, alături de Norvegia (care a jucat însă doar două partide până acum) CEA MAI SLABĂ echipă a turneului, SINGURA care nu a reușit să înscrie!

Faptul că am fost gazde ale turneului final, alături de Georgia, și am avut meci de meci sprijinul publicului, este cumva factor agravant…

Georgia dealtfel a reusit sa se califice in fazele eliminatorii ale competiției deși a evoluat într-o grupă mai dificilă decât a noastră, georgienii reușind SĂ CÂȘTIGE grupa A, din care au mai făcut parte Portugalia, Olanda și Belgia!
Felicitări lor! Au arătat că se poate.

Clasament final grupa A:
1) Georgia 5 puncte (calificată în sferturi)
2) Portugalia 4 puncte (calificată în sferturi)
3) Olanda 3 puncte
4) Belgia 2 puncte

Clasament final grupa B:
1) Spania 7 puncte (calificată în sferturi)
2) Ucraina 7 puncte (calificată în sferturi)
3) Croația 1 punct
4) ROMÂNIA 0 puncte

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.