Circa 200 de oameni cu 100 de maşini, blocaţi pe drumul Câmpu lui Neag – Herculane

200 de oameni cu 100 de maşini au rămas blocaţi pe drumul care trece prin Valea Cernei din vestul Văii Jiului, de la Câmpu lui Neag spre Băile Herculane, în judeţul Caraş-Severin, după ce mai mulţi bolovani au ajuns pe carosabil din cauza unei ploi puternice.

„Grupul este blocat în Pasul Jiul-Cerna şi intenţiona să treacă din judeţul Hunedoara spre Herculane şi apoi spre aeroportul din Caransebeş, unde îşi propusese să înnopteze cu cortul. Coloana s-a blocat din cauza căderilor de pietre de pe versanţi, într-o zonă îngustă. La faţa locului au fost mobilizate două echipe ale Salvamont Hunedoara şi câte una de la Salvamont Caraş-Severin şi Salvamont Gorj”, a declarat şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Se apreciază că nu sunt victime, ci doar un blocaj al coloanei de maşini care, din primele estimări, s-ar întinde pe câţiva kilometri.

La faţa locului a fost trimis, în survol, şi un elicopter SMURD de la punctul de operare aeromedicală Caransebeş, a informat ISU Caraş-Severin.

„Pentru gestionarea misiunii, la locul indicat au fost trimise, în vederea acordării sprijinului de specialitate, echipe de intervenţie ale ISU Gorj, ISU Hunedoara şi ISU Caraş-Severin, Salvamont Gorj şi Hunedoara, dar şi echipe ale Jandarmeriei Române. Facem precizarea că zona este una fără semnal GSM, iar apelantul nu făcea parte din grupul persoanelor aflate în dificultate”, a precizat sursa citată.

În cursul serii, echipajele de intervenţie au ajuns la locul unde existau informaţii că grupul de autovehicule a rămas blocat, iar din informaţiile primite la acest moment, ocupanţii nu prezintă probleme medicale.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.