STB: putem plăti online toate călătoriile cu mijloacele de transport în comun în București!

Sursa: STB/ facebook

Începând de ieri, orice utilizator al transportului public de suprafață bucureștean poate achiziționa online orice titlu de călătorie valabil pe mijloacele de transport de suprafață din zona metropolitană Bucuresti Ilfov, inclusiv abonamente integrate cu operatorii feroviari de pe ruta Gara de Nord – Aeroport Henri Coandă, cu ajutorul aplicației YouthTB.

Aplicația YouthTB, lansată în toamna anului trecut pentru elevi și studenți – beneficiari de gratuitate sau reducere, este acum disponibilă tuturor tipurilor de utilizatori ai transportului public, după cum a explicat pentru București FM directorul general al Societății de Transport București (STB), Adrian Criț.

„Începând de ieri, inclusiv prin aplicația YouthTB, aplicație proprie a Societății de Transport București, se pot achiziționa toate titlurile de călătorie pentru transportul de suprafață. 
De asemenea, avem posibilitatea achiziționării on-line și a titlurilor de călătorie integrate cu calea ferată. 
Și pe viitor, urmare a unor investiții pe care trebuie să le facă Metrorex, vom integra și titlurile de călătorie comune cu Metrorex.
Pentru că, fiind o aplicație on-line, din păcate, turnicheții de le Metrorex nu știu să se deschidă, atunci când arată cineva valabilitatea unui titlu de călătorie pe telefon.
Începând cu luna septembrie a anului 2022, am dezvoltat această aplicație, pentru a fi utilizată de către elevi și studenți. Până ieri, mai mult de o sută de mii de utilizatori am avut, din rândul  acestora. Iar, de astăzi, ne dorim ca milioanele de utilizatori ai transportului public în comun să utilizeze această aplicație. 
E ușor, e facil, e comod și îți dă posibilitatea să achiziționezi  atât bilete, pentru o călătorie, cât și abonamente, inclusiv abonamente anuale”, a declarat Adrian Criț pentru București FM. 

Pe lângă posibilitatea de modificare a perioadei de valabilitate a abonamentelor – doar dacă data de început a valabilității este în viitor, călătorii vor fi notificați în momentul în care vor să achiziționeze un nou titlu de călătorie, dacă acesta se suprapune ca și perioadă cu altul activ în aplicație. De asemenea, este posibilă vizualizarea istoricului tranzacțiilor de achizitionare a titlurilor de călătorie și a detaliilor cu privire la fiecare achiziție.

Mai mult decât atât, șeful de la STB anunță că, pe viitor, prin aplicația YouthTB vor putea fi achiziționate și plătite și alte servicii publice ale Municipalității, de la accesul în muzee și alte instituții publice de cultură, până la parcare.

„Mai mult de atât, în viitor, ne dorim să integrăm tot ceea ce înseamnă servicii publice ale Municipalității și, aici, mă  refer la accesul în muzee, accesul în tot felul de obiective de cult, plata taxei de acces în municipiu și, de ce nu, și plata parcării, cu aplicația noastră”, a mai declarat Adrian Criț pentru București FM.

Noua versiune a aplicației poate fi descărcată din: 

?? Google Play – https://play.google.com/store/apps/details?id=ro.stbsa.ticketing

?? App Store – https://apps.apple.com/ro/app/youth-tb/id1642922884

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.