Lucrări de infrastructură în Sectorul 4

Sursa foto: Daniel Băluță/facebook

Primăria Sectorului 4 prelungește Magistrala 2 de metrou până la Șoseaua de Centură. Intenționează să continue până în Comuna Berceni și să prelungească M4, de la Gara de Nord până la Gara Progresul. Aceeași administrație finalizează o parcare de tip park&ride, lângă noua stație de metrou Tudor Arghezi și un pasaj rutier, pe Bulevardul Metalurgiei.

Stația de metrou „Tudor Arghezi” este finalizată și a fost predată Ministerului Transporturilor și Metrorex. Parcarea de tip park&ride din proximitatea noii stații de metrou va fi finalizată în circa o lună și jumătate, astfel încât sa fie funcțională, la deschiderea stației. Pasajul Metalurgiei va fi dat în folosință la jumătatea lui octombrie.

Totodată, Primăria Sectorului 4 a primit acordul consultantului Jaspers pentru prelungirea Magistralei M2 de metrou până în Comuna Berceni. Au fost stabilite traseele posibile, iar studiul de fezabilitate va fi terminat, până la sfârșitul acestui an. În primul trimestru al anului viitor va fi lansată procedura de achiziție publică pentru extinderea Magistralei M2 până în Comuna Berceni, a anunțat primarul Daniel Baluță.

Edilul de la Coșbuc a făcut apel la primarul general Nicușor Dan și la grupul PNL din Consiliul General al Municipiului București (CGMB) să pună pe ordinea de zi a CGMB proiectul de hotărâre privind PUZ-ul necesar extinderii Magistralei M4 de Metrou, tronsonul Gara de Nord-Gara Progresul.

Cât privește Pasajul Metalurgiei, în două săptămâni, vor începe testele de rezistență. Infrastructura este finalizată. El va fi dat în funcțiune între 10-15 octombrie, a anunțat Baluță.

În fine, câștigătorul licitației pentru marea lucrare privind consolidarea Planșeului Unirii ar putea fi desemnat până la finele acestui an. Va urma etapa de realizare a proiectului tehnic, cu o durată de 9 luni. Apoi, vor putea demara lucrările propriu-zise.

„Soluțiile pe care le vom aplica vor fi cele radicale. Practic, tot ceea ce este bolnav și, din păcate, structura este bolnavă, vom îndepărta și vom reconstrui. Aceasta este soluția finală, pe care am scos-o în procedura de licitație”, a declarat Daniel Baluță.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.