Actorii de la Hollywood au intrat în grevă

Sursa foto: Mircea Apostolescu

Actorii de la Hollywood au intrat în grevă, după ce negocierile dintre sindicatul lor și studiourile cinematografice s-au prăbușit, o lovitură gravă pentru industria divertismentului care ar putea paraliza producțiile de film și TV din SUA.

Aproximativ 65.000 de actori reprezentați de Screen Actors Guild-Federația Americană a Artiștilor de Televiziune și Radio a plănuit să părăsească platourile de la miezul nopții, au anunțat liderii SAG-AFTRA joi după-amiază.

Reprezentanţii celor două meserii solicită o creştere a remuneraţiei, afectată de era streaming-ului. De asemenea, vor garanţii în ceea ce priveşte utilizarea inteligenţei artificiale, astfel încât AI să nu poată genera scenarii sau să le cloneze vocea şi imaginea.

Este prima oprire a muncii la nivel de industrie din partea grupului de muncă din 1980, iar interpreții se alătură celor peste 11.000 de scenariști și TV reprezentați de Writers Guild of America, care au fost în grevă de la începutul lunii mai. Este prima dată când două mari sindicate de la Hollywood intră în grevă în același timp din 1960, când Ronald Reagan era președintele breslei actorilor.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.