Examen de admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Bucureşti – 3.844 candidaţi înscrişi; 65 au lipsit

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti a organizat, duminică, la Complexul Expoziţional ROMEXPO, examenul de admitere în ciclul de studii universitare de licenţă pentru ocuparea a 1.625 de locuri scoase la concurs, dintre care 1.245 finanţate de la bugetul de stat şi 380 – cu taxă.

Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, Viorel Jinga, a precizat că la examen s-au înscris 3.844 de candidaţi, plus 143 de candidaţi la medicină militară, dintre care au lipsit 65 de candidaţi, apreciind că prezenţa este foarte bună.

El a spus că aceşti candidaţi se pregătesc de circa doi ani pentru admiterea la medicină, încă din clasa a XI-a, menţionând că Asociaţia studenţilor în medicină din Bucureşti le-a asigurat o simulare şi un tur în facultate.

Viorel Jinga a afirmat că cei care se îndreaptă spre Facultatea de medicină trebuie să o facă din „vocaţie, înţelegând rostul de a îngriji mai târziu pacienţii”.

Potrivit rectorului, la locurile pe buget, concurenţa este de 3,7 la stomatologie şi 3,5 la medicină.

Cătălin Cîrstoiu, decan al Facultăţii de Medicină Bucureşti, a spus că admiterea la medicină este un examen dificil şi candidaţii sunt conştienţi că urmează un învăţământ care nu se termină niciodată pe parcursul unei lungi cariere.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.