VIDEO: Dragoș Samoil – „Prin dans, îmbrățișare și mișcare poți cunoaște mai bine o persoană”
Articol de bucurestifm, 24 iulie 2023, 13:45
Evenimentul Noaptea Dansului Bucuresti 2023 aduce 40 de școli de dans, 15 stiluri de dans, peste 2.000 de dansatori și peste 30.000 de bucuresteni. Toți vor dansa împreună pe 26 August. Vor fi lecții gratuite de dans, demostrații de dans si dansuri de grup pe Calea Victoriei. Câteva dintre stilurile de dans prezente la eveniment: bachata, balet, flamenco, street dance și zouk.
Dragoș Samoil, organizatorul evenimentului Noaptea Dansului, a oferit în matinalul „Buna dimineața, București!” mai multe detalii, pentru a cunoaște și mai bine atmosfera care ne așteaptă la sfârșitul lunii august.
Pentru început, Dragoș ne asigură, că este un eveniment pentru toți oamenii, indiferent de abilitățile motrice: „Evenimentul își propune să adreseze ideea că nu trebuie să ai un set de abilități native ca să dansezi. Adică poți să vii și cu două picioare strângi, chiar și cu trei, și cu două mâini stângi. De ce? Pentru că evenimentul este foarte deschis. Noi ne propunem să spargem bariera dintre spectatori și protagonist în cadrul evenimentului.”
Evenimentul are trei componente, prima dintre ele având în prim-plan dansul în comunitate: „Vom avea performance-uri de cuplu, performance-uri individuale, vom avea group dancing. Astfel ca, oamenii să vadă că dansul nu se practică doar în studio. Ne bucurăm împreună de experiența asta. Pot să intre în acest cerc deschis, nu este limită între performer și spectator.”
Apoi, evenimentul merge pe un principiu asemănător cu cel abordat pentru Noaptea Muzeelor: „Partea a 2-a înseamnă lecții în studio sau vizite în studiourile de dans. Pe același principiu, ca Noaptea Muzeelor. Bucureștenii se plimbă dintr-o parte în alta și aici se pot plimba de la un studio la altul, pot participa la o lecție de dans propriu-zisă, pot asista, vizualiza o lecție de dans.”
Evenimentul nu se oprește după lecțiile de dans, „Această componentă a 3-a pentru afterparty, o vom lansa mâine sau poimâine. Deocamdată ne-am concentrat pe primele două și vor fi bilete disponibile online. Deci o să fie o nebunie per total, o nebunie.”
Dacă nu te simți confortabil să îți arăți mișcările pe ringul de dans, stai liniștit, Dragoș Samoil spune că există rezolvare: „Povestea cu rușinea se poate gestiona sau se tratează. Ideea este că orice dans începe întotdeauna cu o lecție demonstrativă, o lecție deschisă și cu un prim dans pentru toată lumea. Adică nimeni nu se duce știind să danseze.”
Secretul constă în dorința de a încerca: „Din experiența mea, am descoperit că există o metodă prin care te poți transforma din trecător în dansator. Asta și vrem să facilităm pe Calea Victoriei. Ideea este că trebuie să te duci cu curiozitate, cu deschidere și cu naivitate.”
Pentru mai multe informații legate de eveniment, dar și pentru a afla dacă au sau nu, românii dansul în sânge, poți accesa videoclipul de mai sus.