Mihaela – Pink Champions: “Am descoperit post-diagnostic, bucuria de a face mișcare și cât de minunat este să vâslești alături de oameni puternici, cât de frumoasă este de fapt viața”

Mișcarea este unul dintre factorii determinanti ai calitatii vietii. Cu atat mai mult atunci cand te confrunti cu probleme medicale, indiferent ca vorbim despre cancere sau Sindrom Down.

Kayak Champions, singurul club din Bucuresti care se adreseaza in egala masura sportivilor de performanta si celor amatori, desfasoara proiectul de terapie prin sport “Vâslește pentru viață!”.
Beneficiarii pot vâsli în caiac simplu, dublu, sau pot forma o echipă de dragon boat.

“Am descoperit post-diagnostic bucuria de a face miscare si cat de minunat este sa vaslesti alaturi de oameni puternici, cat de frumoasa este de fapt viata”, este marturia Mihaelei, supravietuitoare a cancerului de san de 3 ani si jumatate.
Mihaela face parte din echipa Pink Champions. Fetele care formează echipa sunt pacienti oncologici ce se antreneaza de cel putin doi ani.

În schipă însă sunt invitati toți cei care se află in situații de vulnerabilitate. Participarea la activități este gratuită si are loc sub indrumarea unei echipe de psihologi si specialisti.

Pink Champions a participat deja la competitii sportive locale dedicate persoanelor vulnerabile dar premiera din acest an va fi participarea la Campionatul National de Dragon Boat unde vor intalni o echipa similara din Irlanda de Nord.

O alta premiera, la același campionat, Kayak Champions participă cu o echipă 20 de persoane cu Sindrom Down la o cursa demonstrativa.

Campionatele Nationale de Caiac-Canoe se vor desfasura, in acest an, in perioada 3 – 9 august la Complexul Sportiv Naţional de la Bascov/Budeasa, judetul Arges, iar cursele pentru persoanele vulnerabile sunt programate pe 12 august.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.