Au început cursurile Școlii Remediale de Vară. Elevii cu cel mai bun progres primesc burse

Alianța pentru Educație Remedială (A.E.R.) a dat startul unui nou program „Școala Remedială de Vară”. Cursurile sunt disponibile gratuit pentru elevii din clasele de ciclu primar și gimnazial, inclusiv clasa pregătitoare, și pot fi accesate la următorul link: www.aer.school. 

Programul vine în sprijinul elevilor care au nevoie de educație remedială la limba română și matematică. Elevii cu cel mai bun progres pe parcursul programului vor primi burse pentru anul școlar 2023-2024, a câte 5.000 de lei, finanțate integral de Asociația Dedeman sub promisiunea “Planuri de Bine pentru Educație”, care susține inițiativa încă de la prima ediție.  

Școala Remedială de Vară se află la cea de-a patra ediție și a strâns până acum aproape 6.000 de elevi participanți. Aproximativ 70% dintre aceștia provin din mediul urban. Anul acesta sunt înscriși 37 de profesori (învățători, profesori de matematică și limba română) care susțin orele remediale cu elevii. Aceștia provin din toate zonele învățământului românesc: școli din mediul rural, mediul urban, școli de stat, colegii naționale sau școli de cartier. 

După ce completează formularul de înscriere la Școala Remedială de Vară, urmează o primă etapă de testare sumativă pentru evaluarea nivelului de cunoștințe al elevilor. Pe baza rezultatelor obținute se vor forma mai multe grupe în funcție de clasă și nivel. Toți elevii vor urma orele remediale online, pe web sau în aplicația mobilă Kinderpedia. 

Alianța pentru Educație Remedială este o inițiativă non-profit a unui grup de entități ce acționează în mediul școlar din România, sprijinind procesele de învățare și evaluare: Brio®, Kinderpedia, Magic School și Livresq.  

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.