Verificări în București în ceea ce privește siguranța

Foto: Alina Decu

În perioada următoare, echipe mixte formate din reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în domeniu, vor demara controale în ceea ce privește siguranța locurilor de joacă, a unităților de învățământ și a celor sanitare.

„Un plan de verificare a tuturor locurilor de joacă de la nivelul Municipiului București, va fi o verificare complexă, sub aspectul siguranței echipamentelor, sub aspectul planului de pază și al monitorizării video, sub aspectul instalațiilor electrice, în toate aceste facilități de agrement. 

Am format echipe mixte care, începând de săptămâna viitoare, vor evalua toate locurile de joacă de la nivelul Municipiului București. Vom dispune un plan de măsuri extrem de concrete, în sarcina tuturor administratorilor, pentru a evita orice incident neplăcut, pe raza locurilor de joacă”, a declarat Rareș Hopincă.

Hotărârea Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) vine după incidentul tragic petrecut în incinta unii loc de joacă din Sectorul 6, unde o fetiță s-a electrocutat.

Unitățile de învățământ preuniversitar vor fi controlate și ele, din punctul de vedere al securității la incendiu, dar și al pazei și al siguranței echipamentelor.

„Aceeași acțiune o vom face la toate unitățile de învățământ preuniversitar din Municipiul București. 

Echipe mixte de control vor intra și vor verifica sub aspectul autorizației pentru securitate la incendiu, al planurilor de pază, al siguranței echipamentelor din interiorul și din curtea unităților de învățământ”, a anunțat prefectul Capitalei.

De asemenea, controlul ce se va desfășura în unitățile spitalicești vine în urma incendiului de la Centrul Robănescu.

„Am dispus crearea unor echipe mixte de control pentru evaluarea tuturor unităților medicale din Municipiul București, pornind de la incendiul petrecut la Centrul Robănescu. 

Vom verifica toate instalațiile electrice, toate sistemele de alarmare. Vom verifica stadiul documentațiilor ISU. Echipe mixte de control, de săptămâna viitoare, vor intra în toate spitalele”, a declarat Rareș Hopincă.

În plus, arborii situați în proximitatea locurilor de joacă, a școlilor și spitalelor, care prezintă un pericol, vor putea fi toaletați sau defrișați de urgență.

Rareș Hopincă: „Am hotărât, astăzi, în CMBSU, toaletarea de urgență a arborilor care prezintă un pericol. Știm cu toții că, la nivelul Municipiului București, există foarte multe avize de toaletare care nu sunt emise de către Primăria Generală, deși este obligatoriu ca foarte mulți arbori, peste 10 mii din estimările noastre, să fie toaletați sau defrișați de urgență. 

În proximitatea locurilor de joacă, a unităților de învățământ și a spitalelor din Municipiul București, am dispus toaletarea de urgență a acestor arbori care sunt în declin biologic. 

Reporter: În virtutea hotărârii de astăzi a CMBSU, primarii vor putea să toaleteze fără aviz de la Primăria Capitalei?

Rareș Hopincă: „În virtutea hotărârii de astăzi, toți arborii care sunt în declin biologic și sunt marcați, pot fi toaletați de către primăriile de sector și de către instituțiile responsabile, ADP-uri sau cine administrează acest spațiu verde”, a precizat noul prefect al Capitalei, la o întrebare București FM.

Asta a hotărât, astăzi, Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență, reunit la inițiativa noului prefect al Capitalei, Rareș Hopincă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.