ATENȚIE – au reapărut în București dispozitivele de furt atașate bancomatelor!

Poliţiştii de la Serviciul de Investigații Criminale –  Sector 5 au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, în Municipiul București, într-un dosar penal privind săvârșirea mai multor infracțiuni de furt calificat în legătura cu sustragerea unor diverse sume din bancomate, prin montarea unui dispozitiv.

În fapt, la data de 23 iulie, Secția 20 Poliție a fost sesizată, prin apel 112,  de către un bărbat, cu privire la faptul că, în timp ce a retras bani de la un bancomat, situat la o adresă din Sectorul 6, i-ar fi fost sustrași o parte din ei, prin montarea unui dispozitiv artizanal pe fanta ATM-ului respectiv.

Ulterior, la data de 31 iulie, la nivelul Serviciului Investigații Criminale – Sector 5, a fost înregistrată plângerea unui alt bărbat, care sesiza faptul că, imediat după ce a retras 4.000 de lei, de la un bancomat, situat la parterul unui bloc din Sectorul 5, a constatat faptul că pe fanta de ieșire este montat un dispozitiv care a blocat o mare parte din bani, aceștia fiind, ulterior, recuperați de bărbat prin intermediul băncii aferente.

Din datele și probele administrate în cauză, de către polițiștii serviciilor de investigații criminale – Sectoarele 5 și 6, a rezultat presupunerea rezonabilă că, bănuit de comiterea faptelor este un bărbat, în vârstă de 43 de ani.

În urma extinderii cercetărilor, s-a stabilit că bănuitul ar fi sustras diverse sume din bancomate, prin montarea unui dispozitiv peste fanta de eliberarea a numerarului, în sarcina acestuia fiind stabilite 2 astfel de fapte comise în Sectorul 5, iar alte 5 ar fi fost săvârșite în Sectorul 6.

În vederea completării materialului probator, la data de 1 septembrie, cu sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, a fost pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, fiind identificate și ridicate mai multe bunuri de interes în cauză. De asemenea, bănuitul a fost depistat, urmând a fi condus la audieri, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul de Investigații Criminale –  Sector 5, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat ( 7 acte materiale).

 

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.