Summitul Inițiativei celor Trei Mări începe astăzi la Palatul Cotroceni

Preşedintele Klaus Iohannis găzduieşte, miercuri, la Palatul Cotroceni, cea de-a VIII-a ediţie a Summitului Iniţiativei celor Trei Mări (I3M).

În marja summitului I3M, va avea loc, joi, la Palatul Parlamentului, cea de-a V-a ediţie a Forumului de Afaceri al Iniţiativei.

Iniţiativa celor Trei Mări a fost concepută ca o platformă politică flexibilă şi informală, la nivel prezidenţial, cuprinzând cele 12 state membre ale Uniunii Europene.

La finalul reuniunii va fi adoptată Declarația de la București, ocazie cu care Grecia va deveni cea de-a 13-a țară participantă la inițiativă, în timp ce Ucraina și Republica Moldova vor obține calitatea de state asociate.

Documentul va constitui un reper important pentru activitățile viitoare ale Inițiativei, vizând direcțiile de acțiune pentru eventuale parteneriate în domenii precum transport, energie și digitalizare.

Statele Unite ale Americii și-au reafirmat sprijinul față de obiectivele Inițiativei celor Trei Mări, dar și disponibilitatea de a colabora cu țările partenere.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.