Angajații de la Protecția Animalelor Ilfov cer sprijinul oamenilor pentru a reabilita cuștile câinilor din adăpostul Buftea

Sursa Foto: Facebook / Protectia Animalelor CJ Ilfov

Protecția Animalelor CJ Ilfov face apel la iubitorii de animale pentru a strânge bani, astfel încât să construiască noi cuști pentru câinii din adăpostul Buftea. Pot fi donate scânduri, diverse materiale și bani.

Cei de la Protecția Animalelor CJ Ilfov au transmis pe Facebook că majoritatea cuștilor de câini din adăpostul din Buftea sunt stricate și roase: Vine iarna. E crunt iarna pentru animalele de pe străzi și din adăposturi. Aproape toate cuștile din adăpostul Buftea sunt distruse. De timp, de vreme, de stresul câinilor. Cele mai multe sunt roase. Din cauza stresului provocat de lipsa libertății, câinii rod cuștile. Chiar dacă vorbim de câini adulți.

Această prezentare necesită JavaScript.

Aceștia cer ajutorul iubitorilor de animale pentru a construi alte cuști pentru patrupede. Oamenii care vor să ajute pot dona scândură sau alte materiale necesare, dar și bani în conturile asociației.

Materialele donate pot fi duse la sediul serviciului pentru salvarea animalelor în Sectorul 6, strada Ernest Juvara, nr. 3-5.

Cel mai mare ajutor? Să adoptați, evident. Al doilea mare ajutor? Să ne ajutați să reparăm cuștile sau să facem altele noi. Avem nevoie de scândură și de alte materiale.

Ne puteți ajuta direct cu materiale. Le puteți aduce la noi la sediu, la orice oră – strada Ernest Juvara, 3-5, sector 6, București. Și de aici le ducem noi în adăpost. Ori ne puteți dona direct în conturile fundației. Specificați clar: pentru animale.”

Primăria Capitalei, prin ASPA, derulează în această perioadă o amplă acțiune de control în București pentru a verifica dacă proprietarii câinilor au îndeplinit toate demersurile care le sunt impuse de lege.

Echipele mixte, formate din angajați ASPA și polițiști locali, merg din poartă-n poartă pentru a efectua controalele. Câinii de rasă comună trebuie să fie microcipați și sterilizați. Campania va fi realizată împreună cu Poliția Locală a Municipiului București, având și sprijinul Jandarmeriei.

Dacă se constată că animalele de companie ale bucureștenilor nu sunt microcipate și sterilizate, deținătorii vor primi un avertisment.

În baza acestuia, oamenii vor avea la dispoziție 30 de zile pentru a intra în legalitate, după cum anunță ASPA. De asemenea, autoritatea le oferă proprietarilor posibilitatea de a steriliza în mod gratuit câinii.

În urma acestor verificări, vor fi sterilizați gratuit câinii de rasă comună cu stăpân. Programările pentru sterilizarea patrupedelor se pot face telefonic, la numărul de telefon 0743.204.942, în intervalul orar: 09:00 – 16:00.

În situația în care proprietarii refuză să îndeplinească procedurile legale și nu oferă polițiștilor dovada sterilizării și microcipării animalelor, aceștia vor fi sancționați contravențional. Amenzile sunt cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.