Google aniversează 25 de ani de la lansare

Motorul de căutare Google aniversează, miercuri, 25 de ani de activitate, iar creatorii acestuia marchează momentul printr-un „doodle” special, reflectând traseul și impactul pe care compania l-a avut în universul digital.

Astfel cuvântul „Google” s-a transformat în „G25gle” pe pagina de start a acestui motor de căutare, iar o explozie de confetti inundă ecranul atunci când se accesează logo-ul companiei.

Compania a fost fondată în anul 1998 de către doi doctoranzi de la Universitatea Stanford, Larry Page şi Sergey Brin.

Numele „Google” reprezintă un joc de cuvinte de la „googol”, neologism englez pus în circulaţie de către americanul Milton Sirotta în anul 1938, prin care acesta desemna numărul uriaş format din cifra 1 urmată de 100 de zerouri (10100).

La sfârşitul anului 2007 a fost cotat drept cea mai puternică marcă globală, după criteriul valorii în milioane de dolari (86,057 miliarde de dolari), dar şi după modul de percepţie din partea utilizatorilor. Următoarele locuri în top erau ocupate de General Electric, Microsoft, Coca-Cola, China Mobile, IBM, Apple, McDonald’s, Nokia şi Marlboro.

La ora actuală, compania a ajuns la peste 50.000 de angajaţi la nivel global.

În octombrie 2015, Alphabet a devenit compania-mamă a Google.

Prin produse şi platforme, precum Search, Maps, Gmail, Android, Google Play, Google Cloud, Chrome şi YouTube, Google joacă un rol semnificativ în viaţa de zi cu zi a miliarde de oameni şi a devenit astfel una dintre cele mai cunoscute companii la nivel global.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.