DIICOT: 89 de personae – reținute, 20 persoane – sub control judiciar

Facebook/ DIICOT Romania

Până la această oră, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au dispus măsura reţinerii faţă de 89 de inculpaţi şi măsura controlului judiciar faţă de alţi 20 în urma sutelor de percheziții efectuate marți.

Faţă de 19 inculpaţi a fost deja dispusă măsura arestării preventive, judecătorii de drepturi şi libertăţi achiesând la propunerile formulate.

DIICOT precizează că, în urma percheziţiilor, au fost identificate şi ridicate 744 de doze de canabis, 3,8 kilograme canabis, 21 de plante canabis, 1,2 kilograme rezină de canabis şi peste un kilogram de alte fragmente vegetale.

De asemenea, au fost identificate şi ridicate cantităţile de peste 3,3 kilograme de diverse tipuri de droguri, 68 de grame cocaină, 10 grame heroină, 69 de mărunţitoare, 46 de cântare de precizie, precum şi alte bunuri de interes.

Au fost ridicate şi sumele de 246.717 lei, 36.450 euro şi 15.130 de dolari, 7 arme de foc şi a muniţie de diverse tipuri şi calibre (81 de bucăţi), 3 autovehicule, 320 grame de bijuterii din aur, 211 telefoane mobile, 12 sisteme PC/laptopuri, 25 de medii de stocare.

Activităţile au fost realizate împreună cu Poliţia Română şi au beneficiat de sprijinul Jandarmeriei Române.

Acţiunea face parte din seria de iniţiative similare, desfăşurate la nivelul DIICOT începând cu anul 2018 şi relevă preocuparea structurii specializate de a investiga în mod constant infracţiunile de trafic de droguri, trafic de persoane şi de minori şi orice forme de exploatare a persoanelor vulnerabile, în efortul de a combate în mod eficient aceste fenomene infracţionale.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.