VIDEO: București FM te așteaptă la Battle Of The Month, evenimentul unde „nu trebuie să vii cu o coregrafie pregătită”

Tu când te simți bine? Când dansezi sau când îi privești pe alți oameni pe ringul de dans? Am găsit unde poți merge pe 1 octombrie. De la ora 14:00 are loc Battle Of The Month la București Mall Vitan. Oana Ioniță de la Dance Planet și Lixa Florin de la Challenge Art au venit în matinalul de pe 98,3 FM și ne-au oferit informații despre eveniment.

Invitații ne descriu puțin ce este, de fapt, Battle of the Month: „Este un eveniment frumos dedicat dansului modern și tinerilor care își doresc să socializeze prin dans, mișcare și distracție. Este un eveniment de data asta pe care îl facem în rooftop, e pe terasă, ceea ce e foarte important pentru că nu mai avem limită de oameni, de spațiu, de toate cele.”

„Este vorba de socializare, să cunoască oameni, să se distreze că despre asta este dansul, despre relaxare, voie bună și un stil de viață sănătos.”

Concursul are la bază freestyle-ul: „Regula de bază este faptul că trebuie să asculți foarte bine muzica și să te lași ghidat de acele accente pe care le auzi din spate sau din față, pe voce sau pe ritm și să reproduci în limbajul corporal acea parte muzicală.”

„Nu trebuie să vii cu o coregrafie pregătită, atunci când dai de niște accente care sunt neprevăzute în muzică trebuie să te ghidezi de ce se întâmplă. Trebuie să stai cu urechile pâlnie.”

„DJ-ul o să aleagă muzica în funcție de fiecare categorie în parte. Pune o piesă și de acolo tu trebuie să demonstrezi că ești mai bun decât adversarul.”

Cei care se vor putea manifesta artistic în cadrul competiției vor fi jurizați de campioni: „Avem juriu de specialitate, oameni care sunt campioni în domeniul lor, avem Streat Dance și Breaking, oameni care au fost câștigători la noi la edițiile trecute, oameni care au reprezentat România internațional. Avem juriu avizat.”

Cei înscriși în competiție concurează sub formă de dans battle: „O să fie 40-50 de dansatori pe categorie. Se califică 16 și este o competiție unu versus unu până la final. Câștigătorul primește cireașa de pe tort. O să avem premii, bani, dreptul de a te lăuda până la următoarea ediție.”

Câștigătorul concursului va veni la București FM să vorbească despre pasiunea lui despre dans: „Este un lucru extraordinar de bun să fie promovat, să se știe și să fie cunoscut în rândul dansatorilor și a oamenilor care vor și cărora le place dansul că a reușit să facă o performanță.”

Pentru a participa trebuie să ai niște aptitudini de dans dezvoltate: „Pregătirea are loc de obicei ani de zile în sală, dar și la workshop-uri cu alături de mai mulți coregrafi în domeniu.”

„Se organizează și un workshop cu coregrafii care vin jurați în cadrul competiției și cu care pot lucra înainte de competiție și pot învăța niște trick-uri tocmai pentru a le pune în evidență la concurs.”

Încă te mai poți înscrie!

„Sunt înscrieri care încă sunt în derulare și au loc pe o platformă online creată special pentru acest concurs, unde cei interesați pot intra și se pot înscrie în concurs. N-am închis înscrierile pentru că mai sunt oameni care ne-au întrebat și își doresc să vină în continuare la concurs și ne-au rugat să-i mai lăsăm să își facă timp să se înscrie.”

Există soluții pentru ca Battle of the Month să se desfășoare indiferent de vreme: „Dansăm în niște condiții favorabile, dacă Doamne ferește, plouă, deși n-o să plouă pentru că o să fie frumos, avem un backup și o să ne mutăm în interior sau cel mai probabil la sală.”

Oana Ioniță spune că toată lumea ar trebui să încerce măcar o dată să danseze în copilărie: „Eu țin cont de faptul că toți copiii ar trebui să facă dans. Pe lângă orele multiple pe care le au la școală, trebuie să facă și sport, să facă mișcare, mai ales că acum a început anul școlar. Este important ca ei să aibă un stil de viață sănătos, să meargă la dans, să facă mișcare, să facă ceva.”

Lixa Florin ne spune ce efecte are lipsa sportului în copilărie atunci când ajungem adolescenți: „Dacă în momentul în care face 17-18 ani, să zicem, și el n-a făcut nicio activitate sportivă, fie că-i dans, fie că-i fotbal, automat viața lui socială n-o să fie atât de dezvoltată ca atunci când ești parte dintr-un grup, ca atunci când ești parte dintr-o echipă, când vorbești cu oameni, când ai un instructor pe care să-l urmezi, o disciplină. E important atât din punct de vedere sportiv, profesionist, dar mai ales din punct de vedere uman și social.”

Nu există act artistic fără pasiune, ne spune Lixa Florin. „Sunt două tipuri de oameni: cei care dansează și cei execută. Oamenii care dansează sunt cei care se simt bine și care trăiesc, emană bucurie, fericire. Oamenii care execută sunt cei care sunt un pic roboței.”

Oana Ioniță completează: „Să știi că trebuie să existe un echilibru, ca și în viață. Atunci când ai o tehnică impecabilă și ești un dansator care emană prin toți porii fericirea de a dansa, atunci ai un plus față de toți ceilalți.”

Nu uita, dacă te pricepi la dans încă te poți înscrie în competiție, dacă nu, poți oricum să vii să te bucuri de mișcările celor de pe scenă. Mai multe detalii ai în interviul de mai sus, trebuie doar să îi dai un play.

Speed Questions cu Oana Ioniță și Lixa Florin

Autor: Cornel Munteanu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.