Primăria Capitalei va cumpăra 100 de dispozitive de testare antidrog

Foto: Poliția Capitalei/ facebook

Consiliul General al Capitalei a adoptat în şedinţa de joi proiectul care prevede achiziţionarea a 100 de dispozitive de testare antidrog, la o valoare estimată de 2 milioane lei, care ar urma să fie date în folosinţă gratuită Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Aparatele vor fi utilizate de echipajele de poliție care acționează în Capitala pentru a combate consumul și traficul de droguri. Acestea determină prezența în salivă a substanțelor stupefiante. Politia Capitalei are în prezent nouă astfel de aparate.

Conform referatului de aprobare, la nivelul Municipiului Bucureşti se constată „o creştere alarmantă a consumului şi traficului de droguri, în special în rândul minorilor, fapte constatate în rapoartele Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti”.

Se menţionează totodată că Municipiul Bucureşti nu dispune de structuri specializate în combaterea consumului şi traficului de substanţe stupefiante, dar „poate contribui semnificativ cu resurse pentru a pune la dispoziţie structurilor specializate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne a mijloacelor de luptă împotriva acestui fenomen care dăunează grav” sănătăţii publice şi siguranţei locuitorilor oraşului.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.