Animest.18: între 6 și 15 octombrie, Join the dance!

Între 6 și 15 octombrie, Festivalul Internațional de Film de Animație revine pe marile ecrane din București cu un amplu program de proiecții, petreceri, masterclass-uri și programe dedicate artiștilor interesați să-și dezvolte abilitățile.

Timp de 10 zile, spectatorii de toate vârstele vor savura sute de filme realizate în ultimii ani, multe dintre ele prezentate chiar de creatorii lor, invitați speciali la eveniment. Aventura magică în lumea imaginației fără limite va debuta cu Pui pentru Linda/ Chicken For Linda, câșigătorul Cristalului la Annecy, o poveste de familie programată la Gala de deschidere de vineri, pe 6 octombrie, la Sala Luceafărul (fostul Cinema Pro).

Join the dance! este invitația pe care organizatorii o lansează publicului în anul majoratului festivalului. Este, totodată, tema ediției din acest an a evenimentului devenit în timp cel mai amplu festival de film de animație din estul Europei. Dansul va fi vedeta unei întregi secțiuni tematice și pretextul unei întâlniri de milioane cu cineastul, animatorul și dansatorul francez Jean-Charles Mbotti Malolo, invitat special la această ediție. La Animest.18, publicul îl va cunoaște în cadrul unui masterclass susținut de artist pe 11 octombrie, la Centrul Național al Dansului București.

63 de scurtmetraje animate concurează pentru Trofeul Animest, iar alte 25 de filme realizate de studenții unora dintre cele mai prestigioase școli din lume intră în competiția pentru premiul secțiunii dedicate.

Animest.18 este un proiect co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB.

Mai multe detalii despre ediția nr. 18 a Festivalului Internațional de Film de Animație găsiți pe: https://www.animest.ro/editia-18

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.