VIDEO: Dj Adrian Șaguna – „Publicul vrea energie bună. Întotdeauna, un DJ care ajunge la un festival știe, își impune stilul”

Sfârșit de săptămână, o nouă #editiedecolectie!

Vineri, 6 octombrie 2023, în #De10xRomania, invitatul lui Răzvan Petre a fost Dj Adrian Șaguna, realizator de emisiuni la Radio3Net „Florian Pittiș”.

Pasionat de muzică și de radio, Dj Adrian Șaguna mixează în cadrul cunoscutelor festivaluri de muzică electronică din țară și realizează emisiuni la primul post public de radio din țară și din Europa, care a început să emită exclusiv pe internet.

Sursa Foto. Alexandru Dolea

Dj Adrian Șaguna a vorbit despre experiența de realizator de emisiuni radio și de dj, dar și despre moștenirea lăsată de Moțu’ Pittiș. Regretatul Florin Pittiș, fondatorul „Radio 3 Net” ar fi împlinit anul acesta, pe 4 octombrie, 80 de ani.

„El (n.r. Florian Pittiș) a fost întotdeauna un inovator și a creat o direcție nouă pentru ceea ce a însemnat ideea de radio și de muzică (…) Pe site, lucrăm la o secțiune unde să inserăm tot ceea ce-i plăcea lui Moțu’ Pitiș. (…) De câte ori merg prin țară și aud un single de la Moțu’ Pittiș efectiv mi se face pielea de găină. Nu l-am cunoscut. Am venit cam la un an și un pic după moartea lui. Însă tot ceea ce se întâmplă la Radio3Net „Florian Pittiș” te face să crezi că l-ai cunoscut de o viață și că e cu tine. Da, este o responsabilitate. În primul rând, trebuie să fim foarte atenți la tot ceea ce se întâmplă și livrăm pe post pentru ascultători. Avem o plajă largă și diaspora e cu noi, pentru că este mult mai accesibil online, un radio online și noi suntem mândri și asta ne validează”.

Pe lângă emisiunile pe care le realizează la radio, Dj Adrian Șaguna este prezent în festivalurile de muzică electrică din România, cum ar fi Untold, Neversea, dar și alte eveniment de profil.

Sursa Foto. Alexandru Dolea

Cât despre stilul pe care îl abordează, Dj Adrian Șaguna crede că „publicul vrea energie bună. Întotdeauna, un DJ care ajunge la un festival știe, își impune stilul, de aceea este și chemat, pentru stilul lui de mixat și percepția muzicii, în general. Eu vreau să transmit oamenilor doar lucruri bune și să-i fac să uite dacă au probleme, cu siguranță au, și să îi fac să vină și a doua oară să mă asculte”.

Radio3Net „Florian Pittis” este primul post public de radio din țară și din Europa care a început să emită exclusiv pe internet, iar acest lucru se întâmpla acum 19 ani. Dezvoltarea tehnologiei influențează maniera în care se dezvoltă mass-media, iar spațiul digital este extrem de important.

„Este important pentru absolut orice domeniu de activitate. Dacă vezi, cam toate se mută în online. Înainte mutam știrile sau content-ul din radio în online. Acum e cam invers. Mutăm online-ul în FM sau on-air. (…) Nu e cu nimic mai fals faptul că online-ul a devenit cel mai puternic canal de comunicare, promovare și nu numai.

Sursa Foto. Alexandru Dolea

Are și părți bune, dar și părți rele. Acolo trebuie intervenit cu atenție, în general, fie că vorbim de zona parenting, fie că vorbim de zona de tineri, ș.a.m.d. Problema este să avem liberul arbitru la noi să selectăm lucrurile care ne dau calitate. Și da, se produc bani. Nu degeaba au apărut și oameni care doar asta fac. (…) Sunt influencerii care au cifre foarte mari pe online și care trăiesc din raportările de la Spotify și Youtube. Nu mai vorbim de artiștii mari sau foarte mari”, a mai spus Dj Adrian Șaguna, în emisiunea De10xRomânia.

Emisiunea De10xRomânia este difuzată zilnic de la 10:00 la 11:00, pe frecvențele Radio România Regional.

Această prezentare necesită JavaScript.

Autor: Adelina Tocitu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.