Război in Israel

arhiva BFM

UPDATE:Trei așezări israeliene au fost atacate, în această dimineață, în nordul țării, în zona denumită Shebaa Farms, de gruparea teroristă libaneză Hezbollah, potrivit CNN.

Cel puţin 600 de persoane au fost ucise şi peste 2000 rănite ieri în Israel şi Fâşia Gaza, iar zeci de civili israelieni au fost luaţi ostatici.

Gruparea teroristă Hamas, sprijinită de o altă organizaţie teroristă din zonă, Jihadul Islamic, a lansat un atac-surpriză asupra Israelului. Teroriştii au lansat mii de rachete asupra Israelului şi au trecut graniţa prin aer, pe mare şi terestru, după ce au spart bariera de la frontieră.

Este cea mai sofisticată operaţiune din istoria Hamasului şi, totodată, cel mai sângeros atac lansat asupra Israelului după războiul de Yom Kippur, din 1973.
Atunci ţara a fost atacată prin surprindere de Siria şi Egipt.

Israelul a răspuns cu lovituri aeriene în Gaza şi mobilizarea rezerviştilor, iar premierul Benjamin Netanyahu a spus că ţara e în război şi a promis răzbunare.
Patru aeronave au adus, noaptea trecuta, o parte a turiștilor români, aflați în Israel.
Autoritățile române căuta soluții pentru a-i aduce în țară pe cetățenii romani, aflați în vizită.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că sunt în jur de 800-900 de români.
Reprezentanții ambasadelor și consulatelor sunt la dispoziția românilor pentru orice informație, consiliere sau asistență consulară.
Șeful statului a condamnat ferm atacul grupării Hamas asupra Israelului.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.