VIDEO: Martinelli dă lovitura pe final iar Arsenal trece de o City mult prea defensivă!

Arsenal reușește să învingă pe teren propriu contra rivalei Manchester City, în derby-ul weekend-ului din Premier League. Tunarii au marcat unicul gol al partidei prin Gabriel Martinelli, în minutul 86 al partidei.

Înfruntarea din etapa a opta a campionatului din Anglia a oferit un meci închis pe Emirates Stadium, ambele formații fiind concentrate pe faza defensivă. În prima parte, fotbaliștii antrenați de Pep Guardiola au fost responsabili cu ocaziile, dar nu au putut deschide scorul.

Josko Gvardiol a fost extrem de aproape de a puncta pentru „cetățeni”, dar apărarea „tunarilor” a respins încercarea fundașului croat. La faza următoare, un alt apărător al campioanei din Premier League, Nathaniel Ake a ratat în duelul cu portarul, trimițând balonul mult peste bara transversală.

Arsenal a schimbat la pauză, iar, după ce în prima repriză, jucătorii pregătiți de Mikel Arteta s-au remarcat doar la capitolul posesie, în actul secund au apărut șansele de gol. Londonezii au dominat a doua parte, iar nou-intrații, Kai Havertz și Gabriel Martinelli au contribuit la singura reușită a duelului din capitala Angliei.

Extrema braziliană a primit o pasă la marginea careului, iar execuția sa a fost deviată de fundașul batav al celor de la Manchester City, Nathaniel Ake, în propria poartă.

Până la sfârșitul celor 90 de minute, fotbaliștii celor de la City nu au produs mai nimic, iar „tunarii” au ținut de minge, reușind să învingă. Arsenal a trecut pe locul al doilea al ierarhiei din Premier League, la egalitate de puncte cu rivala din oraș, Tottenham Hotspur. Mikel Arteta a izbutit să câștige pentru prima dată, din calitate de tehnician, un meci împotriva celor de la Manchester City, chiar în fața fostului colaborator, Pep Guardiola.

Pentru trupa antrenată de fostul manager al celor de la Barcelona, acest eșec a fost al doilea consecutiv în întrecerea internă. „Cetățenii” ocupă, momentan, ultima poziție care completează podiumul din prima ligă engleză.

În runda viitoare, vicecampioana Angliei va da piept, în deplasare, cu Chelsea, într-un alt meci încins din Premier League. De partea cealaltă, Manchester City o va înfrunta pe Brighton, pe Etihad Stadium.

Autor: Mario Soare

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.